Τετάρτη 13 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Προσδοκούν καλύτερο συντονισμό με τις Ενοπλες Δυνάμεις της Ινδίας

Συμφωνία για ανταλλαγή πληροφοριών σχετικών με την «ασφάλεια στη θάλασσα» σε όφελος των μονοπωλίων τους

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.--

Ινδία και ΗΠΑ κατέληξαν χτες σε προκαταρκτική συμφωνία που θα διευκολύνει την κοινή δράση των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο πλευρών στην αντιμετώπιση καταστροφών και άλλων επειγουσών καταστάσεων, σύμφωνα με το «Ασοσιέτεντ Πρες».

Οπως δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός, Αστον Κάρτερ, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον Ινδό ομόλογό του, Μανοχάρ Παρικάρ, στο Νέο Δελχί, αναμένεται ότι σύντομα οι δύο πλευρές θα επιτύχουν και συμφωνία για την ανταλλαγή πληροφοριών για την εμπορική ναυτιλία, σε μια κίνηση που αφορά την «ασφάλεια στις θάλασσες». Αξιωματούχοι του Πενταγώνου εκτιμούσαν χτες ότι οι συμφωνίες θα συμβάλουν στον καλύτερο συντονισμό των στρατιωτικών δυνάμεων ΗΠΑ - Ινδίας και όσον αφορά στρατιωτικές ασκήσεις. Θυμίζουμε ότι πριν μερικές βδομάδες εμφανίστηκαν «σενάρια» μέχρι και για κοινές περιπολίες ΗΠΑ - Ινδίας στη Νότια Κινεζική Θάλασσα, προκαλώντας τη σαφή «ενόχληση» της Κίνας. Στο πλαίσιο της επίσκεψης Κάρτερ, αναδείχθηκαν και τα σχέδια διμερούς συνεργασίας στη στρατιωτική βιομηχανία.

Στο μεταξύ, η τελευταία ενημέρωση όσον αφορά την πολύνεκρη πυρκαγιά που έπιασε το Σαββατοκύριακο σε ινδουιστικό ναό στη νοτιοδυτική Ινδία, ανέβαζε τα θύματα σε τουλάχιστον 110. Η τραγωδία σημειώθηκε στην περιοχή Κόλαμ, στο κρατίδιο Κεράλα, μετά από ρίψη κροτίδας σε αποθήκη όπου φυλάσσονταν πυροτεχνήματα, με αποτέλεσμα να προκληθεί μια τεράστια έκρηξη. Προχτές, η αστυνομία συνέλαβε πέντε υπαλλήλους του ναού για να τους ανακρίνει.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ