Τετάρτη 13 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
«Εκστρατεία» Αμπάς κατά των εποικισμών

ΡΑΜΑΛΑ.--

Αποφασισμένος να εξασφαλίσει από τον ΟΗΕ μία καταδικαστική απόφαση κατά των εποικισμών του Ισραήλ στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη δήλωσε χτες σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο ο 81χρονος Παλαιστίνιος Πρόεδρος, Μαχμούντ Αμπάς,σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν προτίθεται να προβάλλει εμπόδια στη διπλωματική πρωτοβουλία της Γαλλίας για επανέναρξη των ισραηλινο-παλαιστινιακών συνομιλιών το ερχόμενο καλοκαίρι πιθανώς στο Παρίσι.

Ο Παλαιστίνιος ηγέτης σημείωσε ότι «επείγει» μία καταδικαστική απόφαση από τον ΟΗΕ σε βάρος των συνεχιζόμενων εβραϊκών εποικισμών, τονίζοντας ότι τέτοιες ενέργειες απειλούν πλέον σοβαρά τις όποιες συνθήκες για την προώθηση του σχεδίου των δύο ανεξάρτητων κρατών.

Η συνέντευξη δόθηκε παραμονές της 15ήμερης περιοδείας που ξεκινά ο Αμπάς σε Κωνσταντινούπολη, Παρίσι, Μόσχα, Βερολίνο και Νέα Υόρκη.

Νωρίτερα, έρευνα του Γραφείου του ΟΗΕ για τις Ανθρωπιστικές Υποθέσεις διαπίστωσε ότι στη Λωρίδα της Γάζας παραμένουν άστεγοι πάνω από 75.000 Παλαιστίνιοι, εκ των οποίων οι 16.000 ζουν σε οικτρές συνθήκες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ