Τρίτη 24 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
27 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ
Ο λαός αντιμέτωπος με νέους μηχανισμούς καταπίεσης

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Από την υποδοχή του Χαρίλαου Φλωράκη τον Σεπτέμβρη του 1974
Από την υποδοχή του Χαρίλαου Φλωράκη τον Σεπτέμβρη του 1974
Με αφορμή τη σημερινή επέτειο της συμπλήρωσης 27 χρόνων από την κατάρρευση της στρατιωτικής δικτατορίας 1967-1974, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Είκοσι επτά χρόνια μετά την κατάρρευση της αμερικανονατοϊκής στρατιωτικοφασιστικής δικτατορίας ο λαός μας βρίσκεται αντιμέτωπος με νέα βασανιστικά και ακανθώδη προβλήματα.

Σήμερα η καταπίεση, τρομοκρατία και το χτύπημα των λαϊκών κινητοποιήσεων δεν ασκείται πλέον από τα τανκ, αλλά από τους πολύμορφους - τυπικούς και άτυπους - μηχανισμούς της υποκριτικής αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, που δε χαρακτηρίζει μόνο την Ελλάδα, αλλά και όλες τις χώρες της ΕΕ και γενικά του καπιταλιστικού κόσμου, όπως αποδείχτηκε στο Γκέτεμποργκ, στη Γένοβα και αλλού. Η ελληνική κυβέρνηση, πέρα από το ότι έχει συμφωνήσει στη νομοθέτηση όλων των αντιλαϊκών τρομοκρατικών νόμων της ΕΕ, επιπλέον συμμετείχε στη Γένοβα με την αποστολή μυστικών αστυνομικών, που στρέφονταν κατά των Ελλήνων διαδηλωτών.

Η ποιότητα της δημοκρατίας που ζει ο λαός μας κρίνεται από την παρουσία και άσκηση της τρομοκρατικής πολιτικής του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή, από την αφαίρεση κατακτήσεων των εργαζομένων, την κατάργηση ακόμα και των πιο στοιχειωδών δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων στους τόπους δουλιάς, τον "τρομονόμο" και άλλους μηχανισμούς καταστολής.

Αυτή είναι η δημοκρατία για την οποία κόπτονται κυβέρνηση και κόμματα, που έχουν ταχθεί να υπερασπίζονται και να απαιτούν από το λαό να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις της πλουτοκρατίας.

Το ΚΚΕ υπογραμμίζει και πάλι την αναγκαιότητα για το λαό της συγκρότησης του αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού δημοκρατικού μετώπου. Στηρίζει και προωθεί τη συσπείρωση και πάλη όλων των δυνάμεων που θέλουν να υπερασπιστούν τα λαϊκά δικαιώματα και τις ελευθερίες μέσα από τα αντίστοιχα κινήματα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδήλωση για τα 48 χρόνια από την κατάρρευση της δικτατορίας της 21ης Απριλίου (2022-07-26 00:00:00.0)
Για τα 44 χρόνια από την κατάρρευση της δικτατορίας (2018-07-24 00:00:00.0)
Για τα 39 χρόνια από την αποκατάσταση της αστικής δημοκρατίας (2013-07-25 00:00:00.0)
Σάπιο το υπάρχον πολιτικό σύστημα (2012-07-24 00:00:00.0)
Για τα έργα και τις ημέρες της «Δημοκρατίας» (2001-08-03 00:00:00.0)
Τι δείχνει η Γένοβα (2001-07-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ