Τρίτη 24 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Φταίνε... οι «βίαιοι» διαδηλωτές!

Πλήρη κάλυψη στη βίαιη καταστολή των λαϊκών διαδηλώσεων στη Γένοβα πρόσφερε η κυβέρνηση Σημίτη, η οποία ευθυγραμμιζόμενη απόλυτα με τους «8» και την ΕΕ δικαιολογεί την επίδειξη κρατικής βίας από την ιταλική κυβέρνηση ρίχνοντας την ευθύνη στους διαδηλωτές!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χωρίς να αποδοκιμάσει ούτε στο ελάχιστο το όργιο βίας από τις δυνάμεις καταστολής, προχώρησε ένα ακόμα βήμα και ζήτησε την απομόνωση των ολίγων «βίαιων» διαδηλωτών, τους οποίους έμμεσα πλην σαφώς κατέστησε υπαίτιους για τη βία των κρατικών μηχανισμών καταστολής! «Πρέπει όλοι -και πρώτα και κύρια οι πολίτες που ανήκουν σε αυτές τις ομάδες (σ.σ. αυτές που «αναδεικνύουν τις θέσεις τους με τρόπο ειρηνικό και δημοκρατικό»)- να απομονώνουν τις ολιγάριθμες ομάδες που με τη βία επιχειρούν να προωθήσουν ό,τι ισοπεδώνει κάθε πρωτοβουλία, στην κατεύθυνση αντιμετώπισης των προβλημάτων της παγκοσμιοποίησης», είπε ο Δ. Ρέππας και επεξήγησε: «Αυτές τις ομάδες που χρησιμοποιούν τη βία και δεν επιθυμούν το διάλογο, που δεν έχουν κάτι θετικό να προτείνουν, ασφαλώς όλοι έχουμε υποχρέωση να τις απομονώσουμε» (!).

Χρησιμοποιώντας την ίδια φρασεολογία με αυτή του κοινού ανακοινωθέντος των «8», εξέφρασε «τη λύπη μας» για το θάνατο του νέου και τoυς δεκάδες, όπως είπε, τραυματισμούς, που «φόρτισαν αρνητικά και στιγμάτισαν τη Διάσκεψη». Στην πραγματικότητα εκμεταλλεύεται τις στημένες προβοκάτσιες των ιταλικών αστυνομικών αρχών, όπως περίτρανα αποδείχτηκε, για να πλήξει το διογκούμενο κίνημα κατά της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης.

Επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να αποσείσει τις βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησης για το χτύπημα των λαϊκών κινητοποιήσεων στη Γένοβα, ο Δ. Ρέππας επιστράτευσε εύηχες αλλά ανούσιες φράσεις, όπως ότι «η διάσκεψη κορυφής στη Γένοβα ήταν ένα πολύ καλό μάθημα προς πολλές κατευθύνσεις» ή «όποιοι επιχειρούν να γράψουν την ιστορία ερήμην των πολιτών, θα δεχτούν την αρνητική κρίση της ιστορίας. Η ιστορία θα στραφεί εναντίον τους και θα τους εκδικηθεί».

Αναφερόμενος στην κατάσταση των δύο Ελλήνων συλληφθέντων στη Γένοβα, ο Δ. Ρέππας ανέφερε ότι υπάρχουν πληροφορίες πως ο Περούλης Σακελλαρίδης θα αφεθεί ελεύθερος, ενώ ο Παναγ. Σιδεριάδης υποβλήθηκε σε επείγουσα επέμβαση, επειδή παρουσίασε κρίση περιτονίτιδας, και κρατείται στο νοσοκομείο της Γένοβας. Εμείς, πρόσθεσε, επιμένουμε ότι θα πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι, αλλά «δε θα υπεισέλθουμε στα εσωτερικά θέματα της Ιταλίας» (!).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ