Πέμπτη 7 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συλλυπητήριο μήνυμα στο ΚΚ Ρωσικής Ομοσπονδίας

Σε συλλυπητήριο μήνυμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ προς την ΚΕ του ΚΚ Ρωσικής Ομοσπονδίας για την απώλεια του Αντρέι Φιλίπποφ, υπεύθυνου του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ, σε ηλικία 76 ετών, σημειώνεται:

«Αγαπητοί σύντροφοι,

Με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε την είδηση του θανάτου του συντρόφου Αντρέι Φιλίπποφ. Ο σ. Αντρέι συνέδεσε τη ζωή του με τη δράση του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, παλιότερα στο Διεθνές Τμήμα της ΚΕ του ΚΚΣΕ, ενώ για περισσότερο από 20 χρόνια ήταν υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΡΟ. Ο σ. Αντρέι είχε στενούς κι αδελφικούς δεσμούς με το Κόμμα μας, παλιότερα ήταν απ' αυτούς που με την προσωπική του δράση φρόντιζε για την έμπρακτη αλληλεγγύη της Σοβιετικής Ενωσης στους διωκόμενους Ελληνες κομμουνιστές, αλλά και τα τελευταία 20 χρόνια, ως υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΡΟ, είχε οικοδομήσει μια στενή, ειλικρινή και συντροφική σχέση με το αντίστοιχο Τμήμα της ΚΕ του Κόμματός μας.

Ηταν ένας σύντροφος με ειδικευμένες γνώσεις στα ζητήματα των διεθνών σχέσεων, του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος και προσωπικά συνέβαλε στην προσπάθεια ανασυγκρότησης του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, στην καθιέρωση των Διεθνών Συναντήσεων των Κομμουνιστικών κι Εργατικών Κομμάτων, που ξεκίνησαν από την Αθήνα.

Αποχαιρετούμε σήμερα έναν στενό μας σύντροφο, έναν σύντροφο που αφιέρωσε τη ζωή του στην ενίσχυση και ανασυγκρότηση του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος.

Παρακαλούμε να μεταφέρετε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στους συντρόφους και στην οικογένειά του».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org