Σάββατο 2 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση του Δ. Κουτσούμπα με αντιπροσωπεία του ΚΚ Παραγουάης

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε στην έδρα της ΚΕ με αντιπροσωπεία της ηγεσίας του Κομμουνιστικού Κόμματος Παραγουάης (ΚΚΠ), στην οποία συμμετείχαν ο Νατζίμ Αμάντο, Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, και η Μίρτα Μαλντονάντο, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της ΚΕ, υπεύθυνη για τη συνδικαλιστική δουλειά.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚ Παραγουάης είναι προσκεκλημένη της ΚΕ του ΚΚΕ, στο πλαίσιο των στενών συντροφικών σχέσεων που έχουν αναπτύξει τα δύο Κόμματα, και κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Ελλάδα, συναντήθηκε με Τμήματα της ΚΕ του Κόμματος, την ΚΝΕ και την Κομματική Οργάνωση Αττικής, επισκέφτηκε τα γραφεία του ΠΑΜΕ και συζήτησε με εκπροσώπους συνδικαλιστικών οργανώσεων. Συνεχίζει το σχετικό πρόγραμμα με επίσκεψη στη Λάρισα και τα Τρίκαλα, όπου θα πάρει μέρος στην προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ.

Στη συνάντηση με τον ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, και το μέλος του ΠΓ Γιώργο Μαρίνο, έγινε μια ουσιαστική συζήτηση σε πολύ συντροφικό κλίμα, ανταλλάχτηκαν απόψεις για τη διεθνή κατάσταση, την κατάσταση στην Ελλάδα, την Παραγουάη, γενικότερα τη Λατινική Αμερική. Εξετάστηκε η πείρα των δύο Κομμάτων στην πάλη για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, την επίθεση του κεφαλαίου και την αντιλαϊκή πολιτική των αστικών κυβερνήσεων στις δύο χώρες, την πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΚΚΠ για τις Αποφάσεις του 20ού Συνεδρίου του Κόμματος και το σχεδιασμό της δράσης του για την επόμενη περίοδο.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη σημασία της Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης, που συμπληρώνει φέτος 100 χρόνια και στα επίκαιρα μηνύματα για την πάλη των ΚΚ, του εργατικού κινήματος διεθνώς, την αναγκαιότητα και επικαιρότητα του σοσιαλισμού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συμφωνήθηκε να ενισχυθούν παραπέρα οι διμερείς σχέσεις και η συνεργασία των δύο Κομμάτων στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚ Βιετνάμ(2018-06-01 00:00:00.0)
Συνάντηση με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Λιβάνου(2014-04-15 00:00:00.0)
Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στη Λισαβόνα(2008-02-15 00:00:00.0)
Εποικοδομητικές συναντήσεις ανάμεσα στα δύο κόμματα(2006-08-20 00:00:00.0)
Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ σε ΛΔ Κορέας και ΛΔ Κίνας(2006-04-16 00:00:00.0)
Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στη Βενεζουέλα(2006-01-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ