Πέμπτη 7 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΛΑΝΔΙΑ
Προς πρόωρες εκλογές μετά τις αποκαλύψεις εκ Παναμά

PEΪKIΑBIK.--

Σε πρόωρες εκλογές φαίνεται ότι βαδίζει η Ισλανδία μετά την παραίτηση, στην οποία εξαναγκάστηκε ο πρωθυπουργός και ηγέτης του δεξιού «Προοδευτικού Κόμματος» Σίγκμουντουρ Γκουνλάουγκσον έπειτα από το σάλο που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις από τα λεγόμενα «Εγγραφα του Παναμά» σε σχέση με την υπεράκτια εταιρεία «Wintris», που είχε ιδρύσει η σύζυγός του στις Παρθένες Νήσους, κρύβοντας εκατομμύρια ευρώ από αγορές ομολόγων σε ισλανδικές τράπεζες, τα οποία «αξιοποίησε» και μετά το ξέσπασμα της κρίσης του 2009 στην Ισλανδία, και ενώ εμφανιζόταν ως κύριος πολέμιος της διαφθοράς.

Οι αποκαλύψεις αυτές για το συγκεκριμένο αστό πολιτικό όπως και πολλούς άλλους σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο, δεν είναι καμία «ανακάλυψη της Αμερικής». Αποτελούν μια διαδικασία που ακολουθούν οι πλουτοκράτες και κλασικό δείγμα της σαπίλας του καπιταλιστικού συστήματος που οι λίγοι εκμεταλλευτές θησαυρίζουν από την εκμετάλλευση των πολλών εκμεταλλευομένων.

Στην Ισλανδία μετά την παραίτηση του ...αδιάφθορου πρωθυπουργού αναμένεται να αναλάβει υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο σημερινός υπουργός Γεωργίας Σίγκουντουρ Ινγκι Γιόχανσον ως αντιπρόεδρος του κυβερνώντος Προοδευτικού Κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ