Κυριακή 3 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Το ΣΕΕΕΝ μπαίνει μπροστά στην οργάνωση της πάλης

Μπροστά στις επικίνδυνες εξελίξεις για την ασφάλεια, ακόμα και για τη ζωή των εργαζομένων της ΔΕΗ ΑΕ, το Σωματείο Εργαζομένων και Εργατοτεχνιτών στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ), στη Δυτική Μακεδονία, παίρνει πρωτοβουλίες για την ενημέρωση των εργαζομένων, την οργάνωση της πάλης ενάντια στην πολιτική που θυσιάζει τη ζωή των εργατών για τα κέρδη των εργοδοτών.

Στο πλαίσιο αυτής της δράσης, στις 18 Μάρτη οργάνωσε συλλαλητήριο στην πλατεία της Πτολεμαΐδας, την καρδιά του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας (ΛΚΔΜ) της ΔΕΗ ΑΕ. Στη συνέχεια, στις 22 Μάρτη, πραγματοποίησε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση του ΛΚΔΜ, όπου επέδωσε και το μακρύ κατάλογο των νεκρών εργατών στα ορυχεία και τους ΑΗΣ της ΔΕΗ στην περιοχή, απαιτώντας να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα, να μπει τέλος στα εγκλήματα σε βάρος της εργατικής τάξης.

Το υπόμνημα του ΣΕΕΕΝ κατέθεσαν ως Αναφορά προς τους υπουργούς Εργασίας και Περιβάλλοντος - Ενέργειας οι βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής.

«Το ΣΕΕΕΝ αναδεικνύει τις ευθύνες των εργοδοτών, κόντρα στην τακτική της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας που τους χαϊδεύει. Μέχρι τώρα, όσες φορές προσπαθήσαμε να φέρουμε τέτοια θέματα υγιεινής και ασφάλειας στα ΔΣ των πολυπαραταξιακών σωματείων που συμμετέχουμε, οι πλειοψηφίες τα προσπερνάνε», λέει στον «Ριζοσπάστη» ο πρόεδρος του ΣΕΕΕΝ, Πέτρος Ταταρίδης, και εξηγεί ότι «στο πλαίσιο του ανταγωνισμού, η εργοδοσία της ΔΕΗ ΑΕ προσπαθεί διαρκώς να ρίχνει το κόστος παραγωγής, γι' αυτό δεν παίρνουν μέτρα που κοστίζουν».

Το ΣΕΕΕΝ καλεί τους εργαζόμενους να μπουν αποφασιστικά στον αγώνα και να διεκδικήσουν:

  • Αμεση τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας, υγιεινής και ασφάλειας.
  • 5ήμερο και 8ωρο με τη δημιουργία 5ης φυλακής στις βάρδιες των ορυχείων.
  • Να σταματάνε άμεσα οι εργασίες σε περίπτωση που τα μηχανήματα δεν επανδρώνονται όπως απαιτεί ο μεταλλευτικός κώδικας.
  • Να επανέλθει η ειδικότητα του οδηγού και να στελεχωθούν τα συνεργεία πρώτης γραμμής με οδηγούς. Να τηρηθούν όλα τα μέτρα που θα εξασφαλίζουν την ασφαλή διακίνηση των υλικών.
  • Να ανανεωθεί ο παλιός εξοπλισμός. Να δίνονται όλα τα μέσα προστασίας ανά ειδικότητα (ηλεκτρολογικός εξοπλισμός, μηχανολογικός, φόρμες, άρβυλα, εργαλεία, κ.ά.)
  • Δημιουργία Επιθεώρησης Μεταλλείων στην Κοζάνη και ταυτόχρονη ενίσχυση της περιφερειακής διεύθυνσης του ΣΕΠΕ, ώστε μέσα από συχνούς ελέγχους να δημιουργηθούν ασφαλείς συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους σε ορυχεία και ΑΗΣ.
  • Αμεση πρόσληψη γιατρών με πλήρες ωράριο σε όλους τους χώρους δουλειάς.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ. Αμεση προκήρυξη προσλήψεων μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα και ταυτόχρονη κατάργηση των εργολαβιών και των ελαστικών σχέσεων εργασίας.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καλεί σε πάλη για καμιά απόλυση στον ΑΗΣ Μελίτης (2019-01-10 00:00:00.0)
Σήμερα η κινητοποίηση στον ΑΗΣ Μελίτης (2017-11-21 00:00:00.0)
Ετοιμάζουν αγωνιστική «υποδοχή» στον πρωθυπουργό (2017-07-12 00:00:00.0)
Να μην ταυτιστούν οι εργαζόμενοι με τα σχέδια της ΔΕΗ ΑΕ (2017-07-07 00:00:00.0)
Συχνά ατυχήματα σε χώρους δουλειάς της ΔΕΗ (2014-03-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ