Τετάρτη 30 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Την τελευταία στιγμή ο Ιρανός Πρόεδρος, Χασάν Ροχανί, ανέβαλε επ' αόριστον, επικαλούμενος «λόγους ασφαλείας», την επίσημη επίσκεψή του που είχε προγραμματίσει στην Αυστρία σήμερα και αύριο Πέμπτη.

ΝΤΟΥΜΠΑΪ.-- Μεγάλη φωτιά ξέσπασε χτες σε δύο ουρανοξύστες με κατοικίες στο Αϊμάν των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, από άγνωστη αιτία. Είναι η τέταρτη πυρκαγιά σε ουρανοξύστες της χώρας και οι ειδικοί πιθανολογούν ότι ενδεχομένως να οφείλεται στα εύφλεκτα υλικά που χρησιμοποιούνται στην επίστρωση εξωτερικών τοίχων για μόνωση ή διακόσμηση.

ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ.-- Μία 44χρονη Αμερικανίδα αυτοπυρπολήθηκε, αφού περιλούστηκε με βενζίνη, βάζοντας φωτιά στο σπίτι της στη Σάντα Ρόζα της Καλιφόρνιας, το οποίο καλούταν να εγκαταλείψει λόγω έξωσης έως τις 30 Απρίλη. Η γυναίκα σώθηκε την τελευταία στιγμή από το γιο της και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με εγκαύματα τρίτου βαθμού.

ΧΑΓΗ.-- Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία αρνήθηκε να χαλαρώσει τις συνθήκες κράτησης της 53χρονης Γαλλίδας Φλοράνς Αρτμάν, πρώην εκπροσώπου του, που συνελήφθη την Πέμπτη και έκτοτε κρατείται στην απομόνωση. Η Φλοράνς Αρτμάν είχε καταδικαστεί για «περιύβριση» του δικαστηρίου το 2009, γιατί είχε επικαλεστεί σε ένα βιβλίο δύο απόρρητες αποφάσεις του δικαστηρίου.

ΣΑΝΑΑ.-- Στο δεύτερο χρόνο εισέρχεται η ιμπεριαλιστική επίθεση της Σ. Αραβίας και των συμμάχων της στην Υεμένη, προκαλώντας έως τώρα το θάνατο πάνω από 6.500 ανθρώπων και 30.000 τραυματίες, ενώ το 82% του πληθυσμού των 21.000.000 ατόμων έχει άμεση ανάγκη από ανθρωπιστική βοήθεια. Σε έκθεση της UNICEF, σημειώνεται ότι εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά στην Υεμένη υποσιτίζονται, ενώ εκατομμύρια άλλα δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρική φροντίδα ή καθαρό νερό.

ΜΠΑΝΓΚΟΓΚ.-- Σε δημοψήφισμα τον επόμενο Αύγουστο θα υποβληθεί το σχέδιο συνταγματικής αναθεώρησης που η χούντα έδωσε χτες στη δημοσιότητα, στην Ταϊλάνδη. Το σχέδιο θεωρείται ότι δίνει ενισχυμένες αρμοδιότητες στο στρατό, που από το Μάη του 2014 ανέλαβε για πολλοστή φορά στην ιστορία της χώρας τη «διακυβέρνηση».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ