Κυριακή 22 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο Γιάννης κι η κακιά του ώρα...

Αφησε τον πρωινό καφέ στου Μαξίμου κι ανέλαβε τη μεγάλη αποστολή: Να πάει στη Γένοβα ίσως με το ιδιωτικό αεροπλάνο κάποιου φίλου του, να εγκατασταθεί σε χώρο ασφαλή και να παρακολουθεί τη δράση του ανώνυμου Ελληνα διαδηλωτή. Για ρεπορτάζ.

Ο Γιάννης (Πρετεντέρης επί το σαφέστερον) έχει αναλάβει την υποχρέωση, στα πλαίσια των παράπλευρων δημοσιογραφικών του καθηκόντων, να βρει στις ογκώδεις διαδηλώσεις και τις βίαιες συγκρούσεις με τους κυανοχίτωνες καραμπινιέρους της νεοφασιστικής Ιταλίας, κάτι που να φανεί χρήσιμο στον κ. Σημίτη. Να δώσει μια επικοινωνιακή συμβουλή, να παράσχει μια ευκαιρία για επίδειξη δημοκρατίας στην κυβέρνησή του.

Δυστυχώς για τη νοημοσύνη των πολιτών αυτής της δόλιας χώρας, αλλά και για την εγκυρότητα του καναλιού που του παρέχει επαγγελματική στέγη, ο Γιαννάκης ακούστηκε να αποδίδει το νεκρό διαδηλωτή στην... κακιά ώρα! Πάσχιζε επί πεντάλεπτο να πείσει το κοινό ότι οι «μικρότερες» ως τώρα διαδηλώσεις κατά της παγκοσμιοποίησης είχαν την... ατυχία να συναντήσουν την κακιά ώρα, που ως γνωστόν τρώει τα διαδηλώνοντα παιδιά της σαν κακιά μάγισσα που τάχθηκε από τη μοίρα να βλάπτει τον άγιο καπιταλισμό και τη στρατοκρατούμενη νεοφεουδαρχία της ζώνης ευρώ.

Φαίνεται πως έκανε καλά τη δουλιά του ο Γιάννης. Γιατί αλλιώς πώς να εξηγήσει κανείς την αφελή ως και γελοία δήλωση του κ. Ρέππα ότι αν κυβέρνηση στην Ιταλία ήταν ο Ντ' Αλέμα, η κακιά ώρα θα είχε πάει σπίτι της; Αυτά τα λέει τρομοκρατημένος κυβερνητικός εκπρόσωπος που δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με την ιταλική να της δώσει όλα τα στοιχεία για τα κακοποιά στοιχεία που ταλαιπωρούν τις εξουσίες όπου Γης. Κομμουνιστές, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ κι άλλοι πολλοί έφυγαν από δω πολύ μετά τους φακέλους τους.

Η παρέα του κ. Ρέππα είχε στείλει πολύ νωρίτερα πληροφορίες στους Ιταλούς, στα πλαίσια της Σένγκεν, της Ευρωαστυνομίας, της ΝΑΤΟικής συμμαχικής φιλίας για τον καθένα επιβαίνοντα σε πλοίο της οργής. Εστειλαν και τον Γιάννη για να μη μονοπωλούν έξαλλοι ρεπόρτερ την πληροφόρηση για όσα θα γίνονταν στη Γένοβα. Και η συνάντηση των ιπποτών της στρογγυλής τραπέζης του φαγοποτιού των λαών, εν πλω μάλιστα, έβαινε στην ολοκλήρωσή της. Ηρθε ο νεκρός και εφευρέθηκε, πάλι σε αγαστή ιταλοελληνική συμφωνία, ο μπερλουσκονισμός κι η κακιά του ώρα.

Η αποστολή του κάθε Γιάννη του πρωινού καφέ είναι να πει στον Ρέππα πώς να ξεφύγει από το ενδεχόμενο εμείς ο λαός, ελληνικός κι ιταλικός και διεθνικός του κόσμου, να θυμηθούμε ότι ο Ντ' Αλέμα δεν έστειλε απλώς κυανοχίτωνες εναντίον διαδηλωτών, αλλά αεροπλάνα με βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου εναντίον κοιμισμένων παιδιών στη Γιουγκοσλαβία μόλις από δύο χρόνια.

Κανείς δεν έμαθε στον Γιαννάκη Πρετεντέρη και την κυβέρνησή του ότι οι λαοί δεν ξεχνάνε τη Σκύλλα επειδή τους επισείεις τη Χάρυβδη. Δηλαδή δεν πηγαίνουν ουρά στην ακροδεξιά κεντροαριστερά επειδή είναι καλύτερη στο ξύλο και τη βία από την αγνή σκέτη ακροδεξιά.

Και χωρίς τη Γένοβα, οι λαοί της Ευρώπης έχουν ξυπνήσει από τον παράδεισο της ζώνης ευρώ με πολλαπλούς εφιάλτες στο ξύπνιο τους. Απ' τις «τρελές αγελάδες» και την ανεργία ως τα διοξινωμένα κοτόπουλα και τη ρημαγμένη Γιουγκοσλαβία. Και δεν παρηγοριούνται με εικονικές προπαγάνδες πως τάχα μου οι σύγχρονοι κυανοχίτωνες είναι καλύτεροι από τους προ πεντηκονταετίας μελανοχίτωνες, φαιοχίτωνες κι άλλους δραστήριους πραιτοριανούς των καπιταλιστών και ιμπεριαλιστών της κάθε εποχής.

Το κοστουμάκι του κ. Πρόντι κι η γραβατούλα του, που συγκίνησαν τον Γιαννάκη όταν τον είδε έτσι ντυμένο τον Ευρωπαίο εκατόνταρχο να σουλατσάρει τις παρυφές της διαδήλωσης, δεν αλλάζει την εικόνα της νεοταξίτικης πολιτικής. Το φασίστα κι αν τον ντύσεις με Αρμάνι ή Φερέ, η κακιά του ώρα έρχεται. Γιατί η παντιέρα ρόσα σάλπαρε σε πολύ περισσότερα πλοία απ' το ένα που σταμάτησαν οι ρουφιάνοι κι η καραμπινερία.


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ