Τρίτη 29 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εμποδίζουν την εγγραφή συμβασιούχων σε σωματείο

Τις μεθοδεύσεις των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ, που κάνουν ό,τι μπορούν για να εμποδίσουν το στοιχειώδες δικαίωμα εγγραφής των συμβασιούχων στο Σύλλογο Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, καταγγέλλει η παράταξη της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Ενότητας.

Σε ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν την πρόταση να τροποποιηθεί το άρθρο του καταστατικού που αφαιρεί το δικαίωμα εγγραφής στο Σύλλογο όλων των εργαζομένων στην ΑΔ Αττικής, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας. Μάλιστα, η τροποποίηση αυτή ήταν αναγκαία και για την εναρμόνιση του καταστατικού του Συλλόγου με αυτό της Ομοσπονδίας (ΟΣΕΑΔΕ).

Ωστόσο, «τα ίδια πρόσωπα, για μεν το καταστατικό της ΟΣΕΑΔΕ, ψήφισαν να γίνονται δεκτοί Σύλλογοι που έχουν μέλη τους εργαζόμενους με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, για δε το Σύλλογο Αττικής την εγγραφή των Συμβασιούχων την βρήκαν πολύ προοδευτική πράξη και γι' αυτό την καταψήφισαν!» σημειώνει η ΔΑΕ.

Στη συνέχεια, οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ έθεσαν ζήτημα απαρτίας στη Γενική Συνέλευση που έγινε στις 18 Μάρτη, για να μπλοκάρουν τη διαδικασία αλλαγής του καταστατικού. Συγκεκριμένα, ενώ είχε διαπιστωθεί απαρτία, την οποία είχαν δεχτεί και οι δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού, οι ίδιες δυνάμεις «έβαλαν θέμα απαρτίας πριν αρχίσει η συζήτηση για την αλλαγή του καταστατικού».

«Ο σκοπός των λίγων κυβερνητικών συνδικαλιστών επετεύχθη. Προς το παρόν, βέβαια. Γιατί είμαστε σίγουροι πως οι συνάδελφοι στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής θα δώσουν την απάντηση που τους ταιριάζει», καταλήγει η ΔΑΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ