Τρίτη 29 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
Την Πέμπτη διαδηλώνουμε μαζικά στις 7 μ.μ. στην Ομόνοια

Από τη Θεσσαλονίκη γίνεται σήμερα η αρχή, με συγκέντρωση στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου

Από παλιότερη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα
Από παλιότερη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα
Συλλαλητήρια ενάντια στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, που, σε συνεννόηση με την τρόικα, ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, το νέο φορολογικό και άλλα αντεργατικά μέτρα, οργανώνει αυτήν τη βδομάδα το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα, δίνοντας ταυτόχρονα τη μάχη για την επιτυχία της 48ωρης γενικής απεργίας, όταν η κυβέρνηση φέρει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή.

Στην Αθήνα, συλλαλητήριο θα γίνει την Πέμπτη 31 Μάρτη, στις 7 μ.μ. στην Ομόνοια, με κάλεσμα της Γραμματείας Αττικής του ΠΑΜΕ. Συλλαλητήριο την ίδια μέρα θα γίνει στον Πειραιά, επίσης στις 7 μ.μ., στην πλατεία Καραϊσκάκη. Σήμερα Τρίτη, η αρχή αυτού του νέου γύρου κινητοποιήσεων του ΠΑΜΕ, θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, με συλλαλητήριο στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

«Με τους μαζικούς μαχητικούς αγώνες μας το προηγούμενο διάστημα, οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, οι αγρότες, η νεολαία, κάναμε καθαρή την απόφασή μας: Ο νόμος - λαιμητόμος να μην περάσει στη Βουλή!», σημειώνει το ΠΑΜΕ στο κάλεσμά του και προσθέτει:

«Χωρίς αυτούς τους αγώνες τα μέτρα ήδη θα είχαν ψηφιστεί και θα ήταν πολύ χειρότερα (...) Πλέον γνωρίζουμε όλοι καλά τι σημαίνει η δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης και το αποτέλεσμά της! Ξέρουμε από την ίδια μας την πείρα ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ήρθε να αποτελειώσει τη βρώμικη δουλειά που δεν πρόλαβαν οι προηγούμενοι. Δυναμώνουμε τον αγώνα παντού! Σε κάθε χώρο δουλειάς και κλάδο, σε κάθε πόλη και χωριό, στα χωράφια, στις γειτονιές!»

Πρωτοβουλίες για ανάλογες κινητοποιήσεις παίρνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και σε άλλες πόλεις, από σήμερα μέχρι και το Σάββατο. Κάλεσμα συμμετοχής έχει απευθύνει σε αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ η ΠΑΣΕΒΕ.

Ενιαία μάχη για συλλαλητήρια - απεργία

Στην πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ ανταποκρίνονται Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία, που καλούν με ανακοινώσεις τους σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια.

Μεταξύ αυτών, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας σημειώνει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του: «Οι μεταλλεργάτες των Ναυπηγείων, των ΕΑΣ, της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, των Χαλυβουργιών, της ΜΕΒΑΚΟ, της ΜΠΙΚ, του Μαλτέζου, της ΠΙΤΣΟΣ, της DOMUS κ.ά., μπορούμε, μαζί με όλο το ταξικό κίνημα, να τους χαλάσουμε τα σχέδια.

Να βάλουμε στη γωνία τους υποστηρικτές αυτής της βάρβαρης πολιτικής, τις δυνάμεις του συμβιβασμού και της συναίνεσης που πλειοψηφούν σε ΓΣΕΕ - ΠΟΕΜ και σε μια σειρά επιχειρησιακά σωματεία. Να παρεμποδίσουμε την καταστολή και το κλίμα υποταγής που θέλουν να περάσουν και με αφορμή τα τρομοκρατικά χτυπήματα.

Στην υποταγή και τη μοιρολατρία, στην υπονόμευση των αγώνων από τους κυβερνητικούς και εργοδοτικούς συνδικαλιστές απαντάμε: Με οργάνωση στο Συνδικάτο Μετάλλου, όλος ο κλάδος, Ναυπηγεία, ΕΑΣ, χαλυβουργίες, εργολαβικοί σε ΕΛΠΕ και αλλού, όλοι μια γροθιά συσπειρωμένοι με τις ταξικές δυνάμεις».

«Για τους εργαζόμενους του κλάδου αναγκαίο, δίκαιο, σύγχρονο και εφικτό είναι να έχουμε σταθερή δουλειά με δικαιώματα, να μη δουλεύουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ, να μπορούμε να κάνουμε οικογένεια χωρίς να έχουμε το φόβο της απόλυσης, να έχουμε Υγεία και Πρόνοια που να καλύπτει τις ανάγκες μας, να έχουμε αξιοπρεπή ασφαλιστικά δικαιώματα και όχι συντάξεις φτωχοκομείου, να έχουμε μέτρα στήριξης των ανέργων και των οικογενειών τους», τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών.

Απευθύνει κάλεσμα στα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου: «Καλούμε κάθε σωματείο - μέλος μας, να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, να μετρήσουμε νέα μέλη μπροστά στη μάχη αυτή. Καλούμε κάθε εργαζόμενο του κλάδου και ειδικά τους νέους, να δοκιμάσουν την κατεύθυνση που δεν έχουν δοκιμάσει μέχρι σήμερα, αυτή της οργανωμένης πάλης και διεκδίκησης.

Κανείς δεν μπορεί να μένει μόνος απέναντι στην επίθεση εργοδοτών, κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ, στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς που προετοιμάζουν νέα μέτρα στο Ασφαλιστικό, νέους δυσβάσταχτους φόρους, νέα προνόμια στους τραπεζίτες και θηλιά στο λαό με τα κόκκινα δάνεια, νέες ιδιωτικοποιήσεις, το τσάκισμα μισθών και μεροκαμάτων και άλλα πολλά».

Κάλεσμα της ΟΓΕ

Κάλεσμα στις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών απευθύνει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας μπροστά στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ:

«Να αποτρέψουμε τον αντιασφαλιστικό νόμο που φέρνουν, ο οποίος μονιμοποιεί όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους στην πιο επιθετική τους μορφή και όλες τις μειώσεις που έχουν τσακίσει το λαϊκό εισόδημα μαζί με νέες δυσβάσταχτες. Καταργούν τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης.

Δε θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια να βλέπουμε τη συνταξιοδότηση να γίνεται άπιαστο όνειρο για τις νέες γυναίκες, να βγάζουν από τη λίστα των ΒΑΕ εργαζόμενες, όπως για παράδειγμα τις εργαζόμενες στην καθαριότητα. Να μας φορτώνουν με 6 μήνες μέχρι 17 χρόνια επιπλέον εργασία. Δε συμβιβαζόμαστε η μητρότητα να "επιβραβεύεται" με ανεργία και κακοπληρωμένη - μισοανασφάλιστη δουλειά.

Δε θα δεχθούμε να ματώνουμε με τον ΕΝΦΙΑ, τον ΦΠΑ, τη φορολεηλασία, που τσακίζει ιδιαίτερα αυτοαπασχολούμενες και γυναίκες της υπαίθρου, τις αλλεπάλληλες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα, τις αυξήσεις σε εισιτήρια στα ΜΜΜ, ηλεκτρικό, νερό, τηλέφωνο.

Δε θα δεχθούμε να στερούμαστε εμείς και τα παιδιά μας τον παιδικό σταθμό, το δάσκαλο, το γιατρό, το νοσοκομείο και το φάρμακο και οι εκμεταλλευτές του λαού να τρίβουν τα χέρια τους για τα νέα αντιλαϊκά προνόμια».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org