Τετάρτη 23 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΑΛΙ
Επίθεση ενόπλων στο «στρατηγείο» της ΕΕ

ΜΠΑΜΑΚΟ.--

Ενας 16χρονος ένοπλος σκοτώθηκε και ένας ακόμη δράστης, που διαφεύγει της σύλληψης, τραυματίστηκε στην προσπάθειά τους να εξαπολύσουν επίθεση, αργά το βράδυ της Δευτέρας, στο στρατηγείο της λεγόμενης «στρατιωτικής εκπαιδευτικής αποστολής» της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που βρίσκεται στο ξενοδοχείο «Nord-Sud Hotel», στην πρωτεύουσα του δυτικοαφρικανικού Μάλι, Μπαμακό.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της δύναμης της ΕΕ στο Μάλι (ΕUTM-Mali), με 600 στρατιωτικούς, που έχει πάει υποτίθεται για να εκπαιδεύσει τον μαλινέζικο στρατό, κανείς από το προσωπικό των Ευρωπαίων ή τους φρουρούς ασφαλείας δεν τραυματίστηκε κατά την αποτυχημένη απόπειρα επίθεσης των νεαρών. Ο Πρόεδρος του Μάλι, Ιμπραχίμ Μπουμπακάρ Κέιτα από τη Ναμίμπια όπου βρισκόταν στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης, διαβεβαίωσε ότι τέτοιες επιθέσεις «δεν θα εκτροχιάσουν τις προσπάθειες για την επαναφορά της ειρήνης στο Μάλι» και πως «η τρομοκρατία δεν μας φοβίζει». Οσον αφορά στον έφηβο δράστη της επίθεσης ανακοινώθηκε πως σε σακίδιο που μετέφερε βρέθηκαν χειροβομβίδες, εκρηκτικές ύλες και «έγγραφο υλικό» που φωτογραφίζει τις σχέσεις που είχε με τρομοκρατικές οργανώσεις.

Σε κάθε περίπτωση, η επίθεση σήμανε άμεσα τη λήψη νέων «αντιτρομοκρατικών» μέτρων «ασφαλείας» στο Μπαμακό, καθώς σημειώθηκε στην ίδια συνοικία όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο «Ράντισον Μπλου» όπου τον περασμένο Νοέμβρη τζιχαντιστές της «Αλ Κάιντα του Ισλαμικού Μαγκρέμπ» προκάλεσαν μακελειό με 20 νεκρούς ντόπιους και ξένους τουρίστες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ