Πέμπτη 25 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Σε δευτεροβάθμια Επιτροπή παραπέμπει ο ΔΣΑ τη χορήγηση αδειών στους δικηγόρους

Αναρμοδιότητα του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας (ΔΣΑ), για να συζητήσει το ζήτημα της χορήγησης κατ' εξαίρεσης αδειών στους δικηγόρους για να παραστούν στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, επικαλέστηκε με εισήγησή του ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Β. Αλεξανδρής. Ετσι, το θέμα της άδειας παραπέμφθηκε με απόφαση της πλειοψηφίας στη δευτεροβάθμια Επιτροπή Αδειών του Συλλόγου για νέα κρίση.

Να σημειωθεί ότι ο εκπρόσωπος της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δικηγόρων, Α. Αντανασιώτης, μεταξύ άλλων σημείωσε ότι πρέπει να πάρει την ευθύνη το Διοικητικό Συμβούλιο και ν' αποφασίσει να δώσει άδεια, γιατί το ζήτημα δεν είναι τυπικό, αλλά ουσιαστικό. Η συγκεκριμένη δίκη είναι εξαιρετικά σοβαρή, όπως τόνισε, όχι μόνο για τους συγγενείς του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, αλλά γενικότερα, γιατί έχει εντελώς ιδιαίτερα κοινωνικοπολιτικά χαρακτηριστικά, αφορά μια ναζιστική εγκληματική οργάνωση και γενικότερα το πώς στεκόμαστε απέναντι στο ναζισμό.

Επιπρόσθετα, να σημειωθεί ότι άκαρπη απέβη και η χτεσινή σύσκεψη στο υπουργείο Δικαιοσύνης για το θέμα «της επιτάχυνσης των μεγάλων, από την άποψη του πλήθους των συμμετεχόντων, δικών». Στη σύσκεψη συμμετείχαν και οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων Αθήνας και Πειραιά. Το υπουργείο με ανακοίνωσή του υπόσχεται νέα συνάντηση για να εξεταστούν συγκεκριμένες προτάσεις.

Επιστολή στον υπουργό Δικαιοσύνης και όλους όσους μετείχαν στη χτεσινή σύσκεψη απέστειλαν οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής των Αιγυπτίων ψαράδων, προτείνοντας μέτρα για την «ταχεία, ασφαλή, αξιοπρεπή και με δημοσιότητα εξέλιξη» της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Να υπενθυμίσουμε ότι η «Δημοκρατική Συσπείρωση» σε ανακοίνωσή της απαιτεί να εξασφαλιστούν άμεσα από το υπουργείο Δικαιοσύνης και τις αρμόδιες δικαστικές και άλλες αρχές όλες οι προϋποθέσεις για την ταχεία, ομαλή και απρόσκοπτη συνέχιση της δίκης. Να αποφασιστεί η άμεση μεταφορά της σε κατάλληλη αίθουσα στο κτίριο του Εφετείου Αθήνας, η αποκλειστική απασχόληση των μελών της έδρας του Δικαστηρίου με αυτήν, καθώς και η παροχή - κατ' εξαίρεση - άδειας στους δικηγόρους για τη συμμετοχή τους σε αυτήν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ