Πέμπτη 25 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ
Οι αποφάσεις της ΕΕ εγκλωβίζουν χιλιάδες πρόσφυγες στην Ελλάδα

Σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στη συζήτηση με θέμα «Συμπεράσματα της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 18 και 19 Φεβρουαρίου 2016», ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κ. Παπαδάκης τόνισε τα ακόλουθα:

«Ξεκαθαρίζουμε εξαρχής ότι η εφαρμογή των επικίνδυνων αποφάσεων του Συμβουλίου και όχι η παραβίασή τους έχει οδηγήσει στο μαζικό εγκλωβισμό χιλιάδων απελπισμένων προσφύγων στην Ελλάδα.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ενέκρινε τις συστάσεις της 12/2, που εφαρμόζοντας τη Σένγκεν, προβλέπουν συνοριακούς ελέγχους, δίνοντας πράσινο φως για όλα: κλειστά σύνορα, φράχτες, πλαφόν προσφύγων, ξεδιάλεγμα όσων έχουν τις "προδιαγραφές" φτηνού εργατικού δυναμικού για τα μονοπώλια, με κατάσχεση των όποιων υπαρχόντων τους κι απελάσεις των υπόλοιπων. Αυτή είναι η καπιταλιστική βαρβαρότητα που φέρνει τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την αιτία της προσφυγιάς.

Κι από πάνω, με τη συμφωνία και της ελληνικής κυβέρνησης, ο "λύκος" ΝΑΤΟ στο Αιγαίο να αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, ενθαρρύνοντας την προκλητικότητα της Τουρκίας. Αυτοί είναι η ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Στα δεσμά τους, οι λαοί βρίσκονται σε διαρκή κίνδυνο.

Συνεπώς απαιτείται διαρκής λαϊκή πάλη κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων, στήριξη των ξεριζωμένων σε αντιπαράθεση με τις ρατσιστικές φασιστικές δυνάμεις και διεκδίκηση μέτρων για απευθείας μεταφορά των προσφύγων στα κράτη τελικού προορισμού τους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ