Τετάρτη 10 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΙΕΒΟ.-- Στους 246 έφτασαν χτες οι νεκροί (ανάμεσά τους και τρεις έφηβοι έως 17 ετών) από την επιδημία γρίπης που πλήττει τις τελευταίες βδομάδες την Ουκρανία, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της χώρας.

ΧΑΓΗ.-- Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) επιβεβαίωσε χτες το θάνατο του Σέρβου στρατηγού της Βοσνίας, Ζντράβκο Τόλιμιρ, που θεωρούταν «δεξί χέρι» του στρατηγικού ηγέτη των Σερβοβόσνιων, Ράτκο Μλάντιτς. Ο Τόλιμιρ απεβίωσε στις φυλακές Σεβενίνγκεν της Χάγης. Είχε καταδικαστεί για γενοκτονία εξαιτίας του ρόλου του στη σφαγή της Σερεμπρένιτσα, το 1995.

ΜΟΣΧΑ.-- Η Ρωσία θα στηρίξει την υποψηφιότητα της Κριστίν Λαγκάρντ για τη δεύτερη θητεία της ως γενικής διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών, Αντόν Σιλουάνοφ. «Η Κριστίν Λαγκάρντ έχει αποδειχτεί αποτελεσματική ηγέτης, σε μια δύσκολη περίοδο για την παγκόσμια οικονομία και το ίδιο το Ταμείο», δήλωσε.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται δύο νέοι, 24 και 26 ετών, που χτυπήθηκαν από πτώση διαφημιστικής πινακίδας στο 16ο διαμέρισμα του Παρισιού, λόγω σφοδρότατων ανέμων. Η νεαρή κοπέλα βρίσκεται σε κώμα. Επίσης, στην κεντροανατολική Γαλλία, τραυματίστηκε σοβαρά ένας 53χρονος άνδρας και ένας άλλος τραυματίστηκε από κομμάτια καμινάδας που κατέρρευσε.

ΔΟΥΒΛΙΝΟ.-- Η ιρλανδική κυβέρνηση έριξε χτες στη «μάχη» κατά των ένοπλων συμμοριών στο Δουβλίνο 55 κομάντος της αστυνομίας, με στρατιωτική εκπαίδευση, με αφορμή μπαράζ επιθέσεων που σημειώνονται από την περασμένη Παρασκευή, έπειτα από τη φονική επίθεση ενόπλων στην πόλη, με ένα νεκρό και τρεις τραυματίες.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Πέθανε χτες πριν τα ξημερώματα από εγκαύματα ένας άνδρας 40 περίπου ετών, αφού αυτοπυρπολήθηκε έξω από το ανάκτορο του Κένσινγκτον στο Λονδίνο. Εκπρόσωπος της βρετανικής αστυνομίας ισχυρίστηκε ότι το συμβάν «δε θεωρείται ύποπτο... ούτε συνδεόμενο με την τρομοκρατία», ωστόσο πέπλο μυστηρίου καλύπτει τα κίνητρα του αυτόχειρα, που φέρεται πως νοσηλευόταν σε λονδρέζικο νοσοκομείο.

ΑΛΓΕΡΙ.-- Επίσκεψη στο Αλγέρι ολοκλήρωσε χτες ο Δανός υπουργός Εξωτερικών, Κρίστιαν Τζένσεν, εκφράζοντας την προθυμία της χώρας του να οικοδομήσει διμερείς συμφωνίες ιδιαίτερα στους τομείς της Ενέργειας και της βιομηχανίας.

ΜΠΑΝΓΚΟΚ.-- «Οι διπλωματικές μας σχέσεις με την Ταϊλάνδη δεν έχουν ανασταλεί. Είναι σίγουρο, επίσης, ότι ούτε οι αμυντικές μας σχέσεις έχουν ανασταλεί» δήλωσε ο Αμερικανός πρέσβης στην Μπανγκόκ, Γκλιν Ντέιβις, μετά την έναρξη της πολυεθνικής στρατιωτικής άσκησης που ξεκίνησε χτες στην περιοχή με την επωνυμία «Χρυσή Κόμπρα». Στην άσκηση φέτος συμμετέχουν συνολικά 27 χώρες και γίνεται σε μια περίοδο που οι εντάσεις οξύνονται πολύπλευρα στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού, όπως δείχνουν και οι εξελίξεις στη βορειότερη Κορεατική Χερσόνησο.

ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ.-- Προειδοποιητικές βολές έριξαν χτες οι αστυνομικές δυνάμεις στο Χονγκ Κονγκ, προκειμένου να «αντιμετωπίσει» τις αντιδράσεις στην προσπάθεια των αρχών να μετακινήσουν πλανόδιους πωλητές προϊόντων, από εργατική συνοικία σε προάστιο του Χονγκ Κονγκ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ