Τετάρτη 10 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΑΪΒΑΝ
Ακόμα αγνοούνται δεκάδες

ΤΑΪΠΕΪ.--

Τους 41 έχουν φτάσει οι νεκροί στην Ταϊβάν, που την περασμένη Παρασκευή χτυπήθηκε από ισχυρή σεισμική δόνηση και σημειώθηκαν εκτεταμένες ζημιές, ειδικά στην πόλη Ταϊνάν, όπου κατέρρευσε 17όροφο κτίριο και, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, τραυματίστηκαν 500 άνθρωποι.

Οι φόβοι για τον αριθμό των θυμάτων αυξάνονται καθώς, μέχρι και χτες, αγνοούνταν περίπου 100 άτομα, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι δεν υπάρχει απόλυτα σαφής εικόνα για το πόσοι βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα του σεισμού (υπήρχαν πολλοί επισκέπτες, εξαιτίας της ετήσιας αργίας της Γιορτής της Ανοιξης).

Χτες, συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της εταιρείας που το 1994 είχε κατασκευάσει το κτίριο, καθώς υπάρχουν πολλά ερωτήματα για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας. Είναι ενδεικτικό ότι το κτίριο ουσιαστικά ξεθεμελιώθηκε, τουλάχιστον από τη μια πλευρά, αφού μετά την κατάρρευση οροφή και δάπεδο βρέθηκαν στο ...ίδιο επίπεδο. Σύμφωνα με το ταϊβανέζικο πρακτορείο «Ταϊβάν Νιους», ο κατασκευαστής και δύο συνεργάτες του αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Η ίδια πηγή ανέφερε πως ο επιχειρηματίας, μετά την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης κατασκευής, κήρυξε πτώχευση και στη συνέχεια ίδρυσε νέα εταιρεία με άλλη ονομασία. Αρκετά δημοσιεύματα αναφέρονται σε στοιχεία που βρέθηκαν στις κατεστραμμένες δοκούς και αυξάνουν τις υποψίες για χρήση φτηνών υλικών, προκειμένου να αυξηθεί το κέρδος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ