Σάββατο 6 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή για τον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς

Συζήτηση στη Βουλή «προκάλεσε» το ΚΚΕ για τις διεκδικήσεις και τους αγώνες της μικρομεσαίας αγροτιάς, με Επίκαιρη Επερώτησή του. Στις ομιλίες τους, οι βουλευτές του ΚΚΕ αποκάλυψαν τις επιπτώσεις της ΚΑΠ της ΕΕ, της πολιτικής συγκέντρωσης της γης υπέρ των μεγάλων επιχειρηματιών στην αγροτική παραγωγή καθώς και τις επιπτώσεις της νέας αντιλαϊκής επίθεσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ως συνέχειας των προηγούμενων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τόνισε: «Το ΚΚΕ υποστηρίζει τα σημερινά δίκαια αιτήματα των αγροτών» και «θέτει όλες τις δυνάμεις του για να αποσπάσουν ό,τι μπορούν σήμερα ή έστω να ανακόψουν νέα αντιλαϊκά μέτρα». Σημείωσε ότι ο αγώνας θα είναι δύσκολος, «θα αποκτά αντοχή και διάρκεια, θα μπορεί να βάζει εμπόδια, όσο περισσότερα γίνεται, όταν συνδέεται με το στόχο για άλλη οργάνωση της παραγωγής στη χώρα μας».

Προκλητική ήταν η στάση της κυβέρνησης, που προσπάθησε να εμφανίσει συμφέρουσα για τους μικρομεσαίους αγρότες την πολιτική ΕΕ - κυβερνήσεων και να απαξιώσει τις διεκδικήσεις τους.


ΣΕΛ.  4   -   5

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ