Παρασκευή 5 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΣΟΚ
Απαξιώνει την κυβέρνηση ως «ανίκανη» και «απομονωμένη»

«Η κυβέρνηση κάθε μέρα που περνάει απομονώνεται πολιτικά και κοινωνικά και αδυνατεί να δώσει λύσεις», έγραψε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, σε διαδικτυακό σχόλιό της, απαξιώνοντας την ικανότητα των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να στοιχίσουν ευρύτερες μάζες πίσω από τις αναδιαρθρώσεις που έχει ανάγκη το κεφάλαιο.

Τον ισχυρισμό αυτό επανέλαβε και σε συνέντευξή της στο ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά». Παράλληλα, στο ερώτημα αν η Δημοκρατική Συμπαράταξη (κοινοβουλευτικό σχήμα των ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) θα ψηφίσει νομοσχέδια που είναι στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου, είτε συμμετέχοντας σε μια κυβέρνηση συνεργασίας ή επιδεικνύοντας ανοχή απέναντι στην παρούσα συγκυβέρνηση, ώστε να αποφευχθούν εξελίξεις όπως πρόωρες εκλογές, απάντησε: «Η κυβέρνηση έχει 153 βουλευτές και άρα προχωράει και ψηφίζει τα νομοσχέδιά της, διότι ήξερε ότι θα έχει να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα μπροστά της και επέλεξε ο κ. Τσίπρας να οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές το Σεπτέμβριο για να διαμορφώσει μια κυβέρνηση οριακής πλειοψηφίας με τα ίδια προβλήματα και τις ίδιες παθογένειες ακριβώς που είχε η προηγούμενη.

Τον καλώ λοιπόν με τους 153 βουλευτές, γιατί μας είπε ότι αισθάνεται και πολύ ασφαλής και δυνατός, να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και να ψηφίσει τα νομοσχέδιά του. Αν έχει χάσει τη δεδηλωμένη, να μας το πει και τότε θα σας απαντήσω τι θα κάνουμε».

Τοποθέτηση όπου, πέρα από το... «παράπονο», γιατί ο Αλ. Τσίπρας δεν επεδίωξε το καλοκαίρι μια αλλαγή ή διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας συμπεριλαμβάνοντας και το ΠΑΣΟΚ στους κόλπους της, δηλώνεται ουσιαστικά και η διαθεσιμότητα του ΠΑΣΟΚ να παζαρέψει και τώρα ρόλο σε μια νέα κυβερνητική συνεργασία.

Η Φ. Γεννηματά, μάλιστα, επέμεινε ότι «η χώρα δεν χρειάζεται συνεχόμενες εκλογές» και κάλεσε την κυβέρνηση «να δώσει λύση στα προβλήματα που έχει αναλάβει».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ