Τρίτη 17 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
Πανιά για.. πρωτιά

Την κορυφή της Ευρώπης αγγίζει το ελληνικό γυναικείο πλήρωμα των Μπεκατώρου και Τσουλφά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας. Το κορυφαίο «δίδυμο» των «470» μετά την ολοκλήρωση οχτώ ιστιοδρομιών βρίσκεται στην 1η θέση της βαθμολογίας με 22 βαθμούς ποινής, οχτώ πόντους μπροστά από το πλήρωμα των Αμστρονγκ και Στρόγουελ που έχουν κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ. Το άλλο ελληνικό πλήρωμα στην κατηγορία των γυναικών, των Μυλωνά και Κούρκουλου βρίσκεται στην 14η θέση της γενικής βαθμολογίας. Στους άνδρες, στην ίδια κατηγορία οι Κοσματόπουλος - Τριγκώνης είναι στην 19η θέση και οι Παπαδόπουλος - Καρασταμάτης στην 21η.

  • Το σκάφος «Τζιορτζίνο» με κυβερνήτη τον Πέτρο Μακρή, ήταν το μοναδικό σκάφος που κατάφερε να τερματίσει στον ιστιοπλοϊκό αγώνα ανοιχτής θαλάσσης που διοργάνωσε ο ΙΟΑΘ Αρτέμιδος με την επωνυμία «Εουϊκός 2001». Στους αγώνες συμμετείχαν άλλα εφτά σκάφη.
  • Το σκάφος «Καπετάν Μανώλης» με κυβερνήτη τον Σωτήρη Κατσαρά, κέρδισε τον 5ο διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα «Ρόδος Καπ 2001», καθώς σε 161 ν.μ. συγκέντρωσε 7 βαθμούς ποινής.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ