Σάββατο 16 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ «SOFTEX»
Αγώνας για να διασφαλίσουν τη δουλειά τους

Σειρά κινητοποιήσεων αποφάσισε η χτεσινή Γενική Συνέλευση. Επιμένει στο κλείσιμο του εργοστασίου η εργοδοσία

«Ο δρόμος είναι ένας: Αγώνας για να διασφαλίσουμε τις δουλειές μας». Αυτήν την απόφαση πήραν σε μαζική Γενική Συνέλευση, χτες το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της «Softex», δίνοντας άμεση απάντηση στο κλείσιμο του εργοστασίου που τους ανακοίνωσε η επιχείρηση το απόγευμα της Πέμπτης. Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά από μήνες που η εργοδοσία αρνούνταν να επισκευάσει τη μονάδα, η οποία κάηκε τον περασμένο Ιούλη.

Αμέσως μετά τη συνέλευση, οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Εργασίας και κατήγγειλαν τα σχέδια της πολυεθνικής «BOLTON», στην οποία ανήκει το εργοστάσιο. Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με το γενικό γραμματέα, Α. Νεφελούδη, και απαίτησαν από την κυβέρνηση να σταματήσει να μοιράζει κούφια λόγια «υποστήριξης» στους εργαζόμενους και να φυσάει αέρα στα πανιά της εργοδοσίας.

Τη Δευτέρα στις 10.30 π.μ. θα προχωρήσουν σε νέα κινητοποίηση στο υπουργείο, όπου έχει οριστεί τριμερής συνάντηση. Το επιχειρησιακό σωματείο, υλοποιώντας την απόφαση της συνέλευσης, προκηρύσσει στάση εργασίας στη λήξη της πρωινής και την έναρξη της απογευματινής βάρδιας (10 π.μ. έως 6 μ.μ.).

Στην εισήγησή του στη Γενική Συνέλευση ο πρόεδρος του σωματείου, Δημήτρης Κατσιγιάννης, κάλεσε τους εργαζόμενους να βρεθούν «επί ποδός πολέμου», με ενότητα, εμπιστοσύνη στο σωματείο και αποφασιστικότητα απέναντι στην εργοδοσία, αλλά και την κυβέρνηση. Χαρακτήρισε απαράδεκτο τον τρόπο με τον οποίο η εργοδοσία ανακοίνωσε με ένα τηλεφώνημα πως πετά στο δρόμο 150 εργαζόμενους και ξεκαθάρισε πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό.

Αναφέρθηκε ακόμα στην πορεία της επιχείρησης, που από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα πέρασε από τα χέρια των βιομηχάνων στο κράτος και πάλι στην ιδιοκτησία ιδιωτών, αποτελώντας ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για τη συνεργασία μεταξύ των εκάστοτε κυβερνήσεων και των κεφαλαιοκρατών.

Στη συνέλευση παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου, με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Παναγιώτη Κατάρα, που πήρε το λόγο. Την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους εκφράζουν με ανακοινώσεις τους η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, η Ομοσπονδία Φαρμάκου, το Συνδικάτο Φάρμακου - Καλλυντικού Αττικής, Πειραιά και Νήσων και το Συνδικάτο Χημικής Βιομηχανίας Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ