Σάββατο 16 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Ερχεται νέα επίθεση

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αντικείμενο των διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε ελληνική κυβέρνηση και δανειστές είναι τα επόμενα μέτρα που θα έρθουν, για να καλυφθούν κάποια δημοσιονομικά «κενά» που έχουν δημιουργηθεί στον προϋπολογισμό και που συνδέονται και με το Ασφαλιστικό. Μάλιστα, οι πληροφορίες λένε πως ήδη οι συζητήσεις είναι προχωρημένες και πως το επόμενο φορολογικό νομοσχέδιο αλλά και το επόμενο Μεσοπρόθεσμο θα πάρουν υπόψη τους αυτά τα ...κενά, με αποτέλεσμα να έχουν μεγάλες επιβαρύνσεις για τα εργατικά - λαϊκά στρώματα, με πρόσθετη επιβολή φόρων και άλλα μέτρα. Είναι φανερό ότι οι πολλοί πανηγυρισμοί στις Βρυξέλλες για την ικανότητα της κυβέρνησης σχετίζονται αποκλειστικά και μόνο με την ικανότητά της να τσακίζει το λαό και να υλοποιεί την πολιτική που ενισχύει τους καπιταλιστικούς ομίλους...

Ε, όχι κι έτσι!

Ανακοίνωση για τη «Softex» έβγαλε χτες το υπουργείο Εργασίας. Σ' αυτήν καταγγέλλει την πολυεθνική ιδιοκτήτρια ότι κλείνει με προσχήματα το εργοστάσιο στο Βοτανικό και επισημαίνει πως «πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι η Ελλάδα δεν είναι πια η χώρα της αυθαιρεσίας σε βάρος της οικονομίας και της εργασίας». Σε άλλη ανακοίνωση, το υπουργείο καταγγέλλει επίσης την επιχείρηση «Νέο Αθήναιον - MD Hospital AE», επειδή δεν ανταποκρίνεται στη συμφωνία για «εξόφληση των καθυστερούμενων μισθών» και εκβιάζει για ένταξη στο άρθρο 106β του Πτωχευτικού Κώδικα. Θα περίμενε κανείς τέτοιες ανακοινώσεις να υπογράφονται από κάποια συνδικαλιστική οργάνωση και όχι βέβαια από το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας. Το γεγονός, όμως, ότι το συγκεκριμένο υπουργείο και συνολικά η κυβέρνηση νομοθετούν εξ ονόματος του κεφαλαίου, εξηγεί απόλυτα την προσπάθειά τους να θολώσουν τα νερά και να εμφανιστούν όχι απλά αμέτοχοι στα εγκλήματα της εργοδοσίας, αλλά και σύμμαχοι των εργαζομένων! Η κοροϊδία πάει σύννεφο και δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να γίνει ανεκτή από τους εργαζόμενους.

«Διάλογος» με face control!

Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ για να κάνει τη «βρώμικη δουλειά» για το κεφάλαιο, με ταυτόχρονη προσπάθεια για «κοινωνική συναίνεση», δηλαδή «σιγή νεκροταφείου» για να περνάνε τα αντιλαϊκά μέτρα που «τρέχουν» με ρυθμούς πολυβόλου σε όλα τα μέτωπα. Κι όταν αυτή η σούπα της «συναίνεσης» τους ξινίζει, έστω και λιγάκι, βγάζουν τον πραγματικό τους «αφοσιωμένο στην αποστολή» εαυτό. Ετσι, μετά τα παραληρήματα του υπουργού Παιδείας και της «Αυγής» που μιλάνε για «επαναστατική γυμναστική» και για «παραθρησκευτικές οργανώσεις», επειδή το ΜΑΣ και άλλοι «τόλμησαν» να διαμαρτυρηθούν στη φιέστα του ψευτοδιαλόγου για την Παιδεία, ήρθε και το χτεσινό δελτίο Τύπου του υπουργείου Παιδείας και μας... αποτελείωσε: «Ο Εθνικός και Κοινωνικός Διάλογος συνεχίζεται (...) Σημειώνεται ότι λόγω των εξειδικευμένων θεματικών που ακολουθούν και της στενότητας του χώρου, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τις εργασίες της συνάντησης, παρακαλούνται να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο και ιδιότητα) στη φόρμα επικοινωνίας της ιστοσελίδας του Διαλόγου για την Παιδεία έως τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, προκειμένου να λάβουν τη σχετική πρόσκληση». Αυτά... τα ωραία. Οσο για τους χιλιάδες μαθητές - φοιτητές και λαού, μην ανησυχούν εκεί στην κυβέρνηση: Θα επιστρέψουν την πρόσκληση του ψευτοδιαλόγου ως απαράδεκτη.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ