Σάββατο 16 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Κυβέρνηση - κεφάλαιο - ΕΕ νεκροθάφτες της Ασφάλισης

Ευρηματική και με συμβολισμούς η χτεσινή κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας από τα συνδικάτα των εργαζομένων στις Κατασκευές

Από την κινητοποίηση στον ΟΑΕΔ της Θεσσαλονίκης

MotionTeam

Από την κινητοποίηση στον ΟΑΕΔ της Θεσσαλονίκης
Τον ενταφιασμό της Κοινωνικής Ασφάλισης από την πολιτική κυβέρνησης - κεφαλαίου αναπαρέστησε το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, στην κινητοποίηση που οργάνωσε χτες Παρασκευή. Ξεκινώντας από την πλατεία Κάνιγγος, δεκάδες εργαζόμενοι στις Κατασκευές έφτασαν στο υπουργείο Εργασίας με πορεία, της οποίας προπορευόταν το φέρετρο με τα ...ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Την «εκλιπούσα» Κοινωνική Ασφάλιση πλαισίωναν τα στεφάνια των «θλιμμένων φίλων» της: «Να μας ζήσει η ιδιωτική ασφάλιση. Αντε και καλά κέρδη» έγραφε το στεφάνι του ΣΕΒ. «Δύσκολη δουλειά, καλά τα καταφέραμε» ήταν το στερνό κατευόδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. «Επιτέλους τέλος της Κοινωνικής Ασφάλισης» έλεγε το στεφάνι της ΝΔ, «Βάλαμε κι εμείς πλάτη» αυτό του ΠΑΣΟΚ, «Πάμε γι' άλλα» θριαμβολογούσε εκείνο της ΕΕ.

Οι εργαζόμενοι, η εργατική τάξη δεν πρόκειται να συναινέσουν στο έγκλημα του σφαγιασμού της Κοινωνικής Ασφάλισης, τόνισε έξω από το υπουργείο ο Σταύρος Λίτσας, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων, και κάλεσε το λαό σε ξεσηκωμό. «Τους ενημερώνουμε ότι το Ασφαλιστικό τους δεν το δεχόμαστε, γι' αυτό και το λαμπαδιάζουμε», κατέληξε και οι εργαζόμενοι έβαλαν φωτιά στο νόμο - «φέρετρο».

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής, το Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου, το Σωματείο Εργαζομένων στην κατασκευή του «Αττικό Μετρό», το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, το Σωματείο Εργαζομένων στην εταιρεία ανελκυστήρων «ΚΟΝΕ» και το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «Ζαριφόπουλος».

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας
Στη Θεσσαλονίκη, μαχητική κινητοποίηση έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ πραγματοποίησαν χτες το πρωί τα Σωματεία Οικοδόμων, Κατεργασίας Ξύλου και Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας. Ακούμπησαν ένα φέρετρο στην είσοδο, συμβολίζοντας τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που οδηγούν σε οριστικό θάνατο και στην «κηδεία» της Κοινωνικής Ασφάλισης. Με συνθήματα όπως «Τσακίζουν την Ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο, πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο», μοίρασαν ενημερωτικό υλικό στους ανέργους και κάλεσαν τον εργαζόμενο λαό σε ξεσηκωμό για να μην περάσουν τα αντιασφαλιστικά μέτρα.

Δεκάδες ακόμα κινητοποιήσεις (πικετοφορίες, συγκεντρώσεις, εξορμήσεις κ.ά.) έγιναν χτες σε διάφορες πόλεις και περιοχές της χώρας από ταξικά σωματεία και άλλους φορείς του κινήματος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα η κινητοποίηση για το Ασφαλιστικό(2015-11-25 00:00:00.0)
Χιονοστιβάδα αγωνιστικών αντιδράσεων(2001-04-21 00:00:00.0)
Πειραιώτικος ξεσηκωμός(2001-04-05 00:00:00.0)
«Συναγερμός» για την Κοινωνική Ασφάλιση(2001-04-03 00:00:00.0)
Κοινή δράση για τη στήριξή της(2000-06-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ