Παρασκευή 15 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Αναμοχλεύουν διώξεις σε βάρος ταξιτζήδων

Στην περαίωση δικαστικών διώξεων που εκκρεμούν σε βάρος αυτοκινητιστών ταξί για τους αγώνες τους ενάντια στην απελευθέρωση του επαγγέλματος το 2011, προχωρά εσπευσμένα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Οι διώξεις 7.500 αυτοκινητιστών ταξί ξεκίνησαν μετά τη μεγάλη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση στις 18/7/2011 ενάντια στην πολιτική της απελευθέρωσης των οδικών επιβατικών μεταφορών, που προβλεπόταν από το 1ο μνημόνιο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Τη μέρα εκείνη υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση, που διέταζε την άμεση σύλληψη όσων «παρακώλυαν τις συγκοινωνίες» και έκτοτε εκδόθηκαν τέσσερα «κλητήρια θεσπίσματα» με τα οποία οι ταξιτζήδες δικάστηκαν κατά ομάδες. Σε δύο περιπτώσεις οι ταξιτζήδες αθωώθηκαν και σε άλλες δύο καταδικάστηκαν με αναστολή.

Το τελευταίο διάστημα, όμως, σε περισσότερους από 20 αυτοκινητιστές κατέφτασαν «κλητήρια θεσπίσματα» με τα οποία καλούνται να δικαστούν κατά ομάδες το δίμηνο Φλεβάρη - Απρίλη 2016, με κατηγορίες όπως η παρεμπόδιση των διερχόμενων οχημάτων απ' την ακινητοποίηση των ταξί στη διάρκεια των κινητοποιήσεών τους! Μάλιστα, ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι και αυτοκινητιστές που έχουν πια συνταξιοδοτηθεί, όπως ο Α' Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, Γιάννης Τερζής, ενώ διώκεται και ταξιτζής που απέκτησε τη μισή άδεια απ' το ταξί, δυο χρόνια μετά την κινητοποίηση του 2011!

Συνεχίζεται μ' αυτόν τον τρόπο το γαϊτανάκι των τρομοκρατικών διώξεων, για τον προληπτικό εκφοβισμό όποιου δείχνει τη διάθεση να αντισταθεί στην αντιλαϊκή πολιτική της σημερινής κυβέρνησης, που αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ακυρώθηκε το κλητήριο θέσπισμα(30/7/2016)
Διαμαρτυρία χτες στο υπουργείο Δικαιοσύνης(27/2/2016)
Διαμαρτυρία σήμερα για τις διώξεις στα ταξί(26/2/2016)
Μοναδικό τους αποκούμπι οι Επιτροπές Αγώνα(3/8/2011)
Εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους(21/7/2011)
Διεκδικούν δυναμικά το μεροκάματο(15/7/2011)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org