Παρασκευή 15 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Λουκέτο βάζει η εργοδοσία στη «Softex»

Από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της «Σόφτεξ» για την επαναλειτουργία του εργοστασίου
Από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της «Σόφτεξ» για την επαναλειτουργία του εργοστασίου
Το κλείσιμο του εργοστασίου της «Softex» στο Βοτανικό ανακοίνωσε χτες το απόγευμα η εταιρεία. Υπενθυμίζουμε πως από τον περασμένο Ιούλη, όταν η πυρκαγιά κατέστρεψε τμήμα των εγκαταστάσεων, η ζημιά δεν αποκαταστάθηκε και η μονάδα που κάηκε παρέμενε κλειστή. Παρά τις παρεμβάσεις του σωματείου και την ανησυχία των εργαζομένων, η εργοδοσία αρνούνταν να ανοίξει τα χαρτιά της.

Τελικά χτες, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του σωματείου, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας δήλωσε πως βρίσκεται στη «δυσάρεστη θέση» να ανακοινώσει το κλείσιμο του εργοστασίου, επικαλούμενος το οικονομικό βάρος των επισκευών και την αδυναμία των μετόχων να ανταποκριθούν σε αυτό.

Το σωματείο είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου όσον αφορά τα σχέδια της εργοδοσίας και είχε προειδοποιήσει τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Ετσι, πριν απ' αυτή την εξέλιξη, είχε καλέσει σε Γενική Συνέλευση, σήμερα, Παρασκευή, στη 1 μ.μ., στο χώρο του εργοστασίου.

Στην ανακοίνωσή του το επιχειρησιακό σωματείο τονίζει: «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει με το δικαίωμά μας στη δουλειά, με το δικαίωμά μας στη ζωή. Πρέπει να γνωρίζει πολύ καλά η εργοδοσία ότι εμείς εδώ δεν θα σηκώσουμε τα χέρια ψηλά και δεν θα παραδοθούμε. Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις, οργανωμένα για να δουλέψει ξανά το εργοστάσιο».

  • Σε τρίωρες στάσεις εργασίας στη λήξη κάθε βάρδιας προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Αφοι Βλάχου», που διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας τους. Οι εργαζόμενοι προχώρησαν χτες, Πέμπτη, σε Γενική Συνέλευση.

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org