Τετάρτη 6 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Ολοκληρώνει αύριο (Πέμπτη) την τετραήμερη επίσημη επίσκεψη που ξεκίνησε στη Νιγηρία η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, στη διάρκεια της οποίας είχε προγραμματίσει συναντήσεις με το νέο Πρόεδρο της χώρας, Μοχαμάντου Μπουχάρι, την υπουργό Οικονομικών Κέμι Αντίοσαν, το διευθυντή της Κεντρικής Τράπεζας, Γκόντγουιν Εμεφίλ, μέλη του κοινοβουλίου, επιφανείς αστούς και επιχειρηματίες. Επόμενος σταθμός της Λαγκάρντ θα είναι το Καμερούν, όπου θα συναντήσει τον Πρόεδρο της χώρας, Πολ Μπίγια και το οικονομικό επιτελείο του, ενώ στις 8 του μήνα θα εκφωνήσει ομιλία στη Σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Οικονομικής και Νομισματικής Κοινότητας Κεντρικής Αφρικής (CEMAC).

ΠΕΚΙΝΟ.-- Η κινεζική αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσει έναν εμπρηστή που είναι ύποπτος ότι έβαλε χτες τα ξημερώματα, τοπική ώρα, φωτιά σ' ένα λεωφορείο στη βόρεια περιφέρεια Νινγκσιά της κομητείας Χελάν, προκαλώντας το θάνατο 14 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 32. Τα κίνητρα γι' αυτή την ενέργεια είναι υπό διερεύνηση.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Τους 2.000 φτάνουν οι άνθρωποι που έχασαν ή αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, μετά από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε τη Δευτέρα στη βορειοανατολική επαρχία Μανιπούρ της Ινδίας. Οι νεκροί μέχρι χτες έφταναν τους οκτώ.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Οι γενικοί διευθυντές των 100 μεγαλύτερων βρετανικών επιχειρήσεων που είναι στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, υπολογίζεται πως συγκέντρωσαν ήδη μέσα στο πρώτο πενθήμερο του 2016 περισσότερα χρήματα απ' όσα θα συγκεντρώσει ο μέσος εργαζόμενος ολόκληρο το τρέχον έτος (περίπου 37.600 ευρώ), εκτίμησαν χτες εκπρόσωποι του ιδρύματος «High Pay Centre».

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Η πρώην υπουργός Εξωτερικών και υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις φετινές προεδρικές εκλογές, Χίλαρι Κλίντον, υποσχέθηκε σε συνέντευξή της σε τοπική εφημερίδα, «The Conway Daily Sun» του Νιού Χάμσαϊρ, να αποκαλύψει ό,τι στοιχεία έχει στη διάθεσή της η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σχετικά με τις εξωγήινες μορφές ζωής και για το εάν αυτές έχουν επισκεφτεί τη Γη. Υποσχέθηκε ακόμη «έρευνα» στη «μυστική» στρατιωτική βάση της Νεβάδα που είναι γνωστή σαν «Περιοχή 51», όπου φέρεται πως μεταξύ άλλων γίνονται πειράματα στρατιωτικής τεχνολογίας.

ΣΑΝΑΑ.-- Η φιλοδυτική κυβέρνηση της Υεμένης επέβαλε χτες απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 20.00 μ.μ. έως τις 5.00 π.μ. στη νότια πόλη Αντεν, στο πλαίσιο, όπως υποστήριξε, κλιμάκωσης των επιχειρήσεων κατά τζιχαντιστών της «Αλ Κάιντα» και του «Ισλαμικού Κράτους».

ΣΑΛΕΜ.-- Οι δύο ιδιοκτήτες ράντσου στο Ορεγκον, Ντουάιτ και Στίβεν Χάμοντ που καταδικάστηκαν σε πενταετείς ποινές φυλάκισης για την εσκεμμένη πρόκληση πυρκαγιών πριν χρόνια, παραδόθηκαν χτες στις αρχές του Ορεγκον, δηλώνοντας πρόθυμοι να εκτίσουν την ποινή τους. Αντίθετα, ομάδα ενόπλων ιδιοκτητών γης και κτηνοτρόφοι που έχουν καταλάβει κτίριο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στην ίδια πολιτεία από την Κυριακή, παρέμειναν και χτες ταμπουρωμένοι, αποκαλώντας τους εαυτούς τους «πολίτες υπέρ της συνταγματικής ελευθερίας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ