Πέμπτη 31 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΝΑ
Ερευνες για επιζώντες σε ορυχείο που κατέρρευσε

ΠΕΚΙΝΟ.--

Οκτώ εργάτες που ήταν ζωντανοί εντόπισαν χτες οι κάμερες των σωστικών συνεργείων που έψαχναν στα συντρίμμια του ορυχείου γύψου όπου σημειώθηκε κατολίσθηση, ανήμερα των Χριστουγέννων, στην επαρχία Σαντόνγκ της ανατολικής Κίνας.

Παρά το ότι είχαν περάσει πέντε μέρες από την κατολίσθηση και οι εργάτες ήταν σαφώς αδυνατισμένοι και ταλαιπωρημένοι, δεν αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα υγείας, σύμφωνα με τα κινεζικά ΜΜΕ. Οπως δήλωσαν στα σωστικά συνεργεία, είχαν καταφύγει σε υπόγεια περάσματα που διατηρούνταν άθικτα. Αργότερα, χτες το μεσημέρι, το «Σινχουά» μετέδωσε ότι συνολικά 17 εργάτες είχαν εντοπιστεί ζωντανοί σε διάφορα σημεία του ορυχείου όπου, όταν σημειώθηκε η κατολίσθηση δούλευαν 29 άτομα. Μέχρι χτες, ένας ήταν διαπιστωμένα νεκρός. Οι αρμόδιοι εκτιμούσαν ότι η έξοδος όσων εντοπίστηκαν ζωντανοί δε θα είναι εύκολο έργο.

Πολλά κινεζικά ΜΜΕ συνέδεαν την κατάρρευση στοών του ορυχείου με το σεισμό που καταγράφηκε στην περιοχή (της τάξης των 4 Ρίχτερ). Πάντως, ερωτήματα γεννά ο θάνατος του επικεφαλής της ιδιοκτήτριας εταιρείας «Γιουρόνγκ Τρέιντ Κόμπανι» Μα Κόνγκμπο, που φέρεται μάλιστα να αυτοκτόνησε, μόλις δυο μέρες μετά το συμβάν.

Στο μεταξύ, στο βιομηχανικό πάρκο της πόλης Σεντζέν, εξακολουθούσαν μέχρι και χτες να αγνοούνται 75 άτομα, μετά τους τόνους λάσπης που στις αρχές της περασμένης βδομάδας «έπνιξαν» 14 εργοστάσια, 13 διοικητικά κτίρια, μία καντίνα και τρεις ξενώνες εργατών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ