Πέμπτη 31 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Νέες κυρώσεις κατά της Τουρκίας

Η αντιπαράθεση Ρωσίας - Τουρκίας με αφορμή την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού από τουρκικά μαχητικά στη συρο-τουρκική μεθόριο στις 24 Νοέμβρη κλιμακώνεται. Φυσικά, η αντιπαράθεση αυτή σχετίζεται με έναν ευρύτερο ανταγωνισμό σε σειρά ζητημάτων στα οποία η αστική τάξη της Τουρκίας επιχειρεί να αναβαθμίσει τη θέση της. Ανάμεσα σε αυτά είναι και ο ρόλος της στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία, όπως και τα ανταγωνιστικά ενεργειακά σχέδια που αναπτύσσονται στην περιοχή όπου εμπλέκονται αμερικανικά και άλλα μονοπώλια.

Πάντως, χτες, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, όπως είχε προαναγγελθεί και από τον Πρόεδρο Βλ. Πούτιν, υπέγραψε διάταγμα για την εφαρμογή πρόσθετων οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας, που θα τεθούν σε ισχύ από 1η Γενάρη. Τα μέτρα αυτά αναφέρονται σε απαγόρευση λειτουργίας σε τουρκικές επιχειρήσεις στη Ρωσία που δραστηριοποιούνται στον ξενοδοχειακό κλάδο, στον τομέα του τουρισμού και της παροχής υπηρεσιών, όπως επίσης και στον κατασκευαστικό τομέα, στη βιομηχανία της ξυλείας και σε αρχιτεκτονικές εργασίες.

  • Μετά από αρκετό καιρό, ένα νέο περιστατικό με ενόπλους αναφέρθηκε στην περιοχή του Καυκάσου της Ρωσίας στο Νταγκεστάν. Ενας άνθρωπος σκοτώθηκε και 11 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια πυροβολισμών που σημειώθηκαν σε τουριστική περιοχή.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ