Πέμπτη 24 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΕ ΥΠΑΙΘΡΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση αφιερωμένη στους τρεις Χανιώτες εκτελεσμένους της Καισαριανής

Κατάμεστη η αίθουσα του Συλλόγου Γυναικών Μάλεμε
Κατάμεστη η αίθουσα του Συλλόγου Γυναικών Μάλεμε
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19/12, στο Μάλεμε, η εκδήλωση - συνεστίαση της ΤΕ Υπαίθρου Χανίων της ΚΟ Κρήτης του ΚΚΕ, προς τιμήν των 97 χρόνων του Κόμματος και των τριών κομμουνιστών από τα Χανιά που εκτελέστηκαν μαζί με τους 200 συντρόφους τους στην Καισαριανή, την 1η Μάη του 1944, Παναγιώτης Κορναράκης (Κορνάρος), Θρασύβουλος Καλαφατάκης, Νίκος Μαριακάκης.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Δημήτρης Ανθούσης, μέλος του Γραφείου της ΤΕ Υπαίθρου Χανίων, ο οποίος διάβασε και τα βιογραφικά σημειώματα των 3 εκτελεσμένων κομμουνιστών. Στη συνέχεια, ακολούθησε μουσικο-αφηγηματικό αφιέρωμα στους 200 εκτελεσμένους της Καισαριανής, που παρουσίασαν τα μέλη της θεατρικής ομάδας της ΚΝΕ Μαρία Καπελάκη και Ανδρέας Ανδρονικάκης.

Ακολούθησε η κεντρική ομιλία από τον Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και βουλευτή του Κόμματος.

Μετά την ομιλία, ακολούθησε λαϊκό γλέντι από το συγκρότημα του Γιώργου Βαβουλέ, το οποίο κράτησε μέχρι αργά το βράδυ, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Συλλόγου Γυναικών Μάλεμε.

Στο χώρο υπήρχε έκθεση με φωτογραφικό υλικό από τη ζωή και τη δράση των τριών τιμώμενων κομμουνιστών, αλλά και από την περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Νωρίτερα το απόγευμα, τοποθετήθηκε τιμητική πλάκα στο σπίτι του Θρασύβουλου Καλαφατάκη στον Πλατανιά.

  • Από την τοποθέτηση της τιμητικής πλάκας στο σπίτι του Θρασύβουλου Καλαφατάκη
    Από την τοποθέτηση της τιμητικής πλάκας στο σπίτι του Θρασύβουλου Καλαφατάκη
    Σε επόμενο φύλλο του «Ριζοσπάστη» θα δημοσιευτεί ανταπόκριση από την εκδήλωση που πραγματοποίησε η ΤΕ Υπαίθρου Χανίων προς τιμήν του Παναγιώτη Κορναράκη (Κορνάρου), στη γενέτειρά του στο Σφακοπηγάδι Κισσάμου.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ