Σάββατο 5 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Στις κάλπες από αύριο οι μισθωτοί τεχνικοί

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής και ενίσχυσης του ψηφοδελτίου της απευθύνει η ΕΣΑΚ Μισθωτών Τεχνικών

Από τη συμμετοχή των μισθωτών τεχνικών στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 12 Νοέμβρη

Eurokinissi

Από τη συμμετοχή των μισθωτών τεχνικών στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 12 Νοέμβρη
Οι εκλογές του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών (ΣΜΤ) πραγματοποιούνται από αύριο Κυριακή μέχρι την Τρίτη 8/12 στην Αθήνα, τη Δευτέρα 7/12 στην Πάτρα και την Κυριακή 6/12 σε Λάρισα, Χανιά και Ηράκλειο.

Πιο συγκεκριμένα, στην Αθήνα, οι εκλογές γίνονται Κυριακή 10 π.μ. - 6 μ.μ., Δευτέρα και Τρίτη 3 μ.μ. - 9 μ.μ. στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ (Νίκης 4, Σύνταγμα), στην Πάτρα, Δευτέρα 2 μ.μ. - 8.30 μ.μ. στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων (πλατεία Ολγας), στα Χανιά, Κυριακή 11 π.μ. - 5 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο (Μάρκου Μπότσαρη 68), στο Ηράκλειο, Κυριακή 12 μ. - 7 μ.μ. στα γραφεία του Συλλόγου Δασκάλων (Τίτο Γεωργιάδη και Γερωνυμάκη) και στη Λάρισα, Κυριακή 10 π.μ. - 5 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο (Πρωτομαγιάς 6). Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://www.dpk.tee.gr, στο mail esak.misthwtwn.texnikwn@dpk.gr ή στα τηλέφωνα 6946799833, 6977219710.

Η ΕΣΑΚ Μισθωτών Τεχνικών καλεί τους εργαζόμενους μισθωτούς τεχνικούς να «ενισχύσουν τις ταξικές δυνάμεις ενάντια στον πραγματικό αντίπαλο: κεφάλαιο - ΕΕ», ψηφίζοντας - στηρίζοντας το αγωνιστικό ψηφοδέλτιό της, δυναμώνοντας το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών. Πιο συγκεκριμένα, στη διακήρυξή της, η ΕΣΑΚ Μισθωτών Τεχνικών, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Τη μοίρα μας τη διαμορφώνουμε εμείς. Είναι μεγάλη η δύναμη του οργανωμένου συλλογικού αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς: Σε γραφεία, εταιρείες, ομίλους και εργοτάξια, με προσανατολισμό που θα σημαδεύει τον πραγματικό αντίπαλο. Είναι η δύναμή μας, που την έχουμε ξεχάσει ή δεν την έχουμε δοκιμάσει ακόμα.

Η γραμμή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΛΑΕ αποπροσανατολίζει στην πράξη το κίνημα απ' τον πραγματικό του αντίπαλο, την άρχουσα τάξη. Το αφοπλίζει με την αυταπάτη πως αρκεί μια κυβερνητική αλλαγή για να ανασταλεί η αντιλαϊκή επίθεση. Κρύβει ότι το μνημόνιο είναι η πολιτική στήριξης του κεφαλαίου και όχι μια αυθαίρετη επιλογή των αστικών κυβερνήσεων.

Την ώρα που κατηγορούν το ΠΑΜΕ και την ΕΣΑΚ ότι "απαξιώνουν κάθε προσπάθεια συντονισμού σε κλαδικό ή διακλαδικό επίπεδο και αρνούνται την κοινή δράση", αποφεύγουν "όπως ο διάολος το λιβάνι" το συντονισμό του ΣΜΤ με τις υπόλοιπες ταξικές δυνάμεις στο χώρο των Κατασκευών, που συσπειρώνονται στην Ομοσπονδία Οικοδόμων και με το ταξικό εργατικό κίνημα, με το ΠΑΜΕ. Γι' αυτό, σε μια ιδιαίτερα πυκνή από εξελίξεις περίοδο, η πλειοψηφία της διοίκησης απέφυγε να συγκαλεί τακτικά Γενικές Συνελεύσεις του σωματείου, ώστε να μη συζητηθούν έγκαιρα οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες που πρότεινε το ΠΑΜΕ.

Πάνω σ' αυτή τη βάση του "αντιμνημονιακού" μετώπου, οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ σταθερά, σε κάθε Γενική Συνέλευση του ΣΜΤ, στήριξαν και στηρίζουν το πλαίσιο της πλειοψηφίας της Διοίκησης, παρά τις "ριζοσπαστικές" διακηρύξεις με τις οποίες η "Αριστερή Πρωτοβουλία" έντυνε το πλαίσιό της. Γι' αυτό, επίσης, εύκολα συνυπάρχουν δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΛΑΕ στην "Αριστερή Πρωτοβουλία", ενώ στο "Ριζοσπαστικό Χώρο Τεχνικών" συνυπάρχουν δυνάμεις της ΛΑΕ, του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Απέναντι στην πορεία που οδήγησε το εργατικό κίνημα σε αναδίπλωση και απογοήτευση, υπάρχει ο δρόμος που χαράζει το ταξικό εργατικό κίνημα. Η πάλη για την επιτακτική ανάγκη της ανασύνταξης του εργατικού - λαϊκού κινήματος».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ