Σάββατο 5 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Η εργοδοσία στοχοποιεί πρωτοπόρους αγωνιστές

Η δράση των ταξικών δυνάμεων για την απεργία, τη δεύτερη μέσα σε λίγες μέρες, ενόχλησε την εργοδοσία, που προσπαθεί να βάλει εμπόδια
Η δράση των ταξικών δυνάμεων για την απεργία, τη δεύτερη μέσα σε λίγες μέρες, ενόχλησε την εργοδοσία, που προσπαθεί να βάλει εμπόδια
Μ' ένα μπαράζ διώξεων σε βάρος συνδικαλιστών και άλλων πρωτοπόρων αγωνιστών, η εργοδοσία προσπαθεί - μετά και την προχτεσινή απεργία - να βάλει εμπόδια στην προσπάθεια του ταξικού κινήματος να οργανώσει τον αγώνα των εργαζομένων. Θυμίζουμε ότι παραμονές της απεργίας απολύθηκε από την αλυσίδα καφέ «Mikel» στην Κάνιγγος μια εργαζόμενη, για δεύτερη φορά, καθώς την είχαν απολύσει και από το κατάστημα του Αλίμου.

Αντίστοιχα, η εργοδοσία στις επιχειρήσεις «Βοκτάς», «Κελαϊδίτης ΕΠΕ», «Μαζαράκι ΑΒΕΕ» και «Σκαλέζα ΕΠΕ» στον Πισσώνα Ευβοίας περίμενε στη «γωνία» τα μέλη της σωματειακής επιτροπής του Συνδικάτου Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας και χτες, μία μέρα μετά την πανεργατική απεργία, άλλαξε πόστο σ' ένα μέλος της και έβγαλε σε υποχρεωτική άδεια ακόμα δύο. Την προκλητική στάση της εργοδοσίας καταγγέλλει το Συνδικάτο και προειδοποιεί την εργοδοσία ότι η τρομοκρατία δε θα περάσει και καλεί όλους τους εργαζόμενους του χώρου να συσπειρωθούν στο συνδικάτο τους.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, η ΔΑΣ Αερομεταφορών καταδικάζει τις προγραμματισμένες απολύσεις των εργαζομένων που αντιτάχτηκαν στο να υπογράψουν μειώσεις μισθών και τις συνδικαλιστικές διώξεις στην εταιρεία «AEROFLOT Russian Airlines». Απαιτεί από την εταιρεία να μην προχωρήσει σε καμία αλλαγή των εργασιακών σχέσεων και καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, να παλέψουν ενάντια στη μείωση των απαιτήσεων και το συμβιβασμό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαμαρτυρία για τις απολύσεις στην «Ευρωκλινική»(21/7/2016)
Γενικευμένο φαινόμενο οι απολύσεις για συνδικαλιστικούς λόγους(10/4/2016)
ΑΤΙΤΛΟ(6/6/2015)
Απολύσεις και ανατροπές σε βάρος των εργατών(8/7/2011)
Αποκεφάλισε τη διοίκηση του σωματείου(4/7/2003)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org