Σάββατο 5 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Σε κλιμάκωση καλεί η ΔΑΣ στην «Carrefour - Μαρινόπουλος»

Τους εργαζόμενους στα καταστήματα, τις αποθήκες και τα γραφεία της επιχείρησης «Μαρινόπουλος ΑΕ», που πήραν μέρος στην απεργία την 1η Δεκέμβρη, χαιρετίζουν οι δυνάμεις της ΔΑΣ. Καλούν σε συνέχιση του αγώνα με Γενικές Συνελεύσεις στα παραρτήματα και προτείνουν μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην Αττική σε ανοιχτή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου την Κυριακή.

Στην ανακοίνωσή της, η ΔΑΣ αναφέρει: «Η πανελλαδική μας απεργία είναι η πρώτη μαζική απάντηση στην επίθεση της εργοδοσίας. Παρά τα εμπόδια που μπήκαν από την εργοδοσία, που χρησιμοποιούσε την τρομοκρατία σε κάθε χώρο, σε όλη την Ελλάδα, με τα στελέχη της. Το μηχανισμό απεργοσπασίας που έστησε, ακόμα και με εργαζόμενους υπό απόλυση, που τους έστειλε τη μέρα της απεργίας μας να δουλέψουν. Παρά το κλίμα αναμονής και φόβου που κυριαρχεί στη συνείδηση των συναδέλφων, που προσδοκώντας ανάκαμψη της εταιρείας ή χαμηλώνοντας τον πήχη των απαιτήσεών τους, θα εξασφαλίσουν τη θέση εργασίας τους.

Παρά τα εμπόδια που έβαλε η πλειοψηφία της κεντρικής διοίκησης του σωματείου μας, που δεν έκανε τίποτα για την οργάνωση της απεργίας, για την επιτυχία, για τη μαζικότητά της. Απεργία δε γίνεται με sms και αναρτήσεις στο e-mail της εργοδοσίας! Εληξαν την κεντρική απεργιακή κινητοποίηση στα κεντρικά γραφεία μέσα σε μια ώρα, για να μην ενοχληθεί η εργοδοσία από τη διαμαρτυρία μας για μειώσεις μισθών, κόψιμο επιδομάτων, απολύσεις, παρά την απαίτηση των εργαζομένων για συνέχεια».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org