Τετάρτη 18 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΡΙΖΑ
Στοίχημά τους να κρατήσουν «ζωντανές» τις κάλπικες προσδοκίες

...και να στρατεύσουν το λαό στους αντιλαϊκούς στόχους του κεφαλαίου

«Τον αγώνα αυτόν, τις αγωνίες και τις προσδοκίες των νέων εκείνης της περιόδου δε θα επιτρέψουμε να τον καπηλευτούν αυτόκλητοι σωτήρες» ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας, μιλώντας χτες στην ειδική συνεδρίαση της Βουλής για την εξέγερση του Πολυτεχνείου... εξαιρώντας προφανώς το κόμμα του και την κυβέρνησή του, καθώς η ομιλία του συνιστούσε εξόφθαλμη προσπάθεια καπήλευσης των μηνυμάτων και των διδαγμάτων της!

Ο πρωθυπουργός, αφού υπερασπίστηκε τη Μεταπολίτευση σαν περίοδο «δημοκρατικής σταθερότητας και σχετικής κοινωνικής ευημερίας για τα λαϊκά στρώματα», αποφάνθηκε ότι «το τέλος της, με την κατάρρευση ενός ολόκληρου οικονομικού, παραγωγικού, καταναλωτικού και διοικητικού μοντέλου και με τραγική κατάληξη την υπαγωγή της χώρας μας στο μηχανισμό της μνημονιακής επιτροπείας εδώ και πέντε χρόνια, επαναφέρει στο προσκήνιο τα αιτήματα εκείνου του τριημέρου του Νοέμβρη του 1973 για λαϊκή κυριαρχία, κοινωνική απελευθέρωση και διαρκή εμβάθυνση της δημοκρατίας».

Για να ισχυριστεί ότι αυτά τα αιτήματα υπερασπίζεται και προωθεί η κυβέρνησή του! Ισχυρισμό που προσπάθησε να «στοιχειοθετήσει» επικαλούμενος... «την εξωτερική επιβολή του νεοφιλελευθερισμού», όπως βάφτισε τις συνειδητές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης και των προκατόχων της για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, αλλά και «την εγχώρια διαπλοκή» που τάχα τους πολεμά, στην οποία χρέωσε «τη βασική ευθύνη για την πορεία προς τη χρεοκοπία», επειδή «βγήκε απολύτως εκτός ελέγχου», «βγάζοντας λάδι» το ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης.

Εφτασε, ακόμα, να ισχυρίζεται ότι η κυβέρνησή του αγωνίζεται «για να εφαρμοστεί μια άλλη πολιτική με ταξικό πρόσημο υπέρ των λαϊκών στρωμάτων», την ώρα ακριβώς που τα ισοπεδώνει συνομολογώντας μια πολιτική με βαθιά ταξικό πρόσημο υπέρ του κεφαλαίου και πως ο αντιδικτατορικός αγώνας «προσδιορίζει τις ριζοσπαστικές συντεταγμένες της νέας ιστορικής περιόδου που ξεκίνησε για το λαό μας στις 25 Γενάρη του 2015»!

Ο Αλ. Τσίπρας, σε μια αποστροφή με διπλή απεύθυνση, στο λαό και στην αστική τάξη, προσπάθησε να συντηρήσει στον πρώτο κάλπικες προσδοκίες, διαμηνύοντας ταυτόχρονα στη δεύτερη ότι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτός που μπορεί να πετύχει στράτευση του λαού στους αντιλαϊκούς στόχους της: «Ομως, για πρώτη φορά μετά από χρόνια, ο αγώνας αυτός έδωσε το δικαίωμα στον ελληνικό λαό να ελπίζει και να προσδοκεί ένα καλύτερο μέλλον. Και ήταν αυτή η προσδοκία που τον κινητοποίησε. Το μεγαλύτερο στοίχημα σήμερα είναι να διατηρηθεί ζωντανή αυτή η λαϊκή προσδοκία για μια καλύτερη ζωή. Γιατί μόνο αυτή η προσδοκία μπορεί να είναι ο καταλύτης για τη συνέχιση αυτού του αγώνα που σίγουρα δεν έχει ακόμα δικαιωθεί. Για να αλλάξει εκ βάθρων ένα οικονομικό και πολιτικό μοντέλο που έχει βαθιές ρίζες και στηρίζεται σε ισχυρά συμφέροντα» ανέφερε χαρακτηριστικά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ