Τετάρτη 18 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Μνημειώδης» λαθροχειρία...

...η χτεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή για την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Ενα ακόμα λιθαράκι στην προσπάθεια χειραγώγησης των λαϊκών στρωμάτων, καλλιέργειας δήθεν «εθνικής ομοψυχίας» και ξεπλύματος του ελληνικού κεφαλαίου και των διεθνών συμμάχων του (ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΗΠΑ). Γνωστός ο ρόλος για τους «σκυταλοδρόμους» της σοσιαλδημοκρατίας. Τι μας είπε; Οτι ο αγώνας του ελληνικού λαού ήταν και είναι ενάντια «στην εξωτερική επιβολή του νεοφιλελευθερισμού». Δηλαδή, ότι ο ελληνικός λαός αγωνίστηκε και αγωνίζεται για να αλλάξει η διαχείριση του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος. Θυμίζοντας σε μεγάλο βαθμό το ΠΑΣΟΚικό «ο αγώνας τώρα δικαιώνεται», ουσιαστικά αναγορεύει τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ως αποκορύφωμα του αγώνα για «λαϊκή κυριαρχία»!

Προχωρώντας, μάλιστα, ένα βήμα παραπέρα, είπε ότι «είμαστε αποφασισμένοι να τελειώσουμε με αυτό το σύστημα διαπλοκής που βγήκε εκτός ελέγχου. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι χρειαστεί, για να αποκαταστήσουμε τη νομιμότητα...». Δεν πρόκειται απλά για κοροϊδία. Πρόκειται για την ύπουλη και επικίνδυνη προσπάθεια να περάσει στο λαό η αυταπάτη ότι υπάρχει και καπιταλιστικό σύστημα «εντός ελέγχου». Αλλωστε, ήδη «νόμιμα» θωρακίζει την εκμετάλλευση και την καπιταλιστική κερδοφορία, το τσάκισμα των λαϊκών δικαιωμάτων που κι αυτή η κυβέρνηση υπηρετεί.

ΥΓ: Η πύλη του Πολυτεχνείου το '73 έγραφε «έξω αι ΗΠΑ, έξω το ΝΑΤΟ». Πώς και δε βρήκε τίποτα να πει για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ σε ολόκληρη ομιλία ο πρωθυπουργός των νέων βάσεων και της ένταξης στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς;


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ