Τετάρτη 18 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ - ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ
Στήνουν βιομηχανία αντιπροσώπων ενόψει του συνεδρίου της ΓΣΕΕ

Νοθείες, σωματεία - σφραγίδες και συνέδρια συνδικαλιστικών οργανώσεων με απαράδεκτες διαδικασίες ανάμεσα σε όσα μεθοδεύουν

Από παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων σε παλιότερο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης

MotionTeam

Από παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων σε παλιότερο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης
Την ώρα που το ταξικό κίνημα, τα συνδικάτα, οι εργαζόμενοι δίνουν μάχη για την οργάνωση της απάντησης και την αντεπίθεση της εργατικής τάξης, μπροστά στην εντεινόμενη επίθεση του μεγάλου κεφαλαίου, της κυβέρνησης, της ΕΕ, παλιός και νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός, με νοθείες, σωματεία - σφραγίδες, με ανύπαρκτους ψηφοφόρους στις αρχαιρεσίες, χωρίς κατάλογο ψηφισάντων, μητρώα, διπλοψηφίες κ.λπ., βγάζουν αντιπροσώπους, με στόχο να ελέγξουν το επικείμενο συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Δίπλα σ' αυτές τις μεθοδεύσεις προχωρούν και σε μια σειρά έκτακτα εκλογοαπολογιστικά συνέδρια Εργατικών Κέντρων, όπως στην Πτολεμαΐδα, στις 19 και 20 Νοέμβρη, μόλις ενάμιση χρόνο από το προηγούμενο, που και εκείνο ήταν έκτακτο με στόχο τα «κουκιά»! Το ίδιο κάνουν και στα Εργατικά Κέντρα Ηρακλείου Κρήτης και Φλώρινας.

Ειδικά για το Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας, η «Αγωνιστική Συνεργασία» (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) εναντιώθηκε στην απόφαση για έκτακτο συνέδριο, που πάρθηκε με πρόσχημα την αναγκαιότητα να εκπροσωπηθεί καλύτερα ο ιδιωτικός τομέας στο νέο ΔΣ, ενόψει της κατασκευής της νέας μονάδας της ΔΕΗ. Σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει:

«Τη στιγμή που το κίνημα είναι σε υποχώρηση και δεν υπάρχουν μαζικές διαδικασίες, στα σωματεία που εκπροσωπούνται στο συνέδριο φαίνεται ότι ψήφισαν 8.096 εργαζόμενοι (από 7.234 στο συνέδριο του Φλεβάρη 2014). Μεγάλη είναι η αύξηση των ψηφισάντων σε σωματεία όπως: Σωματείο Εργαζομένων στον τομέα της Ζαχαροπλαστικής (από 26 τώρα 189), Σωματείο Χειριστών Βορείου Συστήματος (από 186 τώρα 491), Σωματείο Ηλεκτρο-οξυγονοσυγκολλητών "Η Αναγέννηση" (από 230 τώρα 587), Σωματείο Εργατών και Εργατοτεχνιτών στο Μέταλλο (από 279 τώρα 588). Επίσης, στη δύναμη του ΕΚ λειτουργούν 5 Σωματεία Χειριστών στα οποία ψηφίζουν 1.662 χειριστές!».

Ανακοίνωση - προειδοποίηση του ΠΑΜΕ

Σε ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ σημειώνει για όλα τα παραπάνω: «Στήνουν βιομηχανία νόθων αντιπροσώπων, προκειμένου να νοθεύσουν τη θέληση των εργαζομένων, τους συσχετισμούς σε βάρος του ταξικού κινήματος, του ΠΑΜΕ. Αυτό που τους ενώνει είναι να υπηρετούν την πολιτική που εξαθλιώνει την εργατική τάξη και φουσκώνει τα κέρδη της πλουτοκρατίας του κεφαλαίου.

Νέος και παλιός κυβερνητικός συνδικαλισμός δεν ενδιαφέρεται που γίνονται άμαζες Γενικές Συνελεύσεις, που η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς βάζει εμπόδια στη συμμετοχή των εργαζομένων στα σωματεία την απεργία. Δεν "ιδρώνει το αυτί τους" που η συνδικαλιστική δράση στα εργοστάσια κοντεύει να βγει στην παρανομία.

Δεν τους αγγίζει το γεγονός ότι η εργατική τάξη περνάει την πιο δύσκολη περίοδο τα τελευταία 60 χρόνια. Κλείνουν τα μάτια στα βάρβαρα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και οι προηγούμενες. Ο μεγάλος καημός τους είναι ο έλεγχος του εργατικού κινήματος, για να ποδηγετήσουν την εργατική τάξη, για να βάλουν στο γύψο το κίνημα, για να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς, να υποτάξουν την εργατική τάξη στη γραμμή του κεφαλαίου.

Είναι προκλητικοί, αδίστακτοι, επικίνδυνοι για την εργατική τάξη και το κίνημά της. Αυτή η πρόκληση δε θα περάσει έτσι. Τους προειδοποιούμε: η υπομονή τελείωσε, καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Τις ευθύνες τους πρέπει να αναλάβουν και αυτοί που, υποτίθεται, επιτηρούν τη νομιμότητα και βάζουν την υπογραφή τους σε νόθα πρακτικά αρχαιρεσιών, που κλείνουν τα μάτια στις καραμπινάτες ατιμίες που γίνονται σε διάφορες αρχαιρεσίες σωματείων.

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων να μην ανεχτούν αυτήν την κατάσταση, να καταγγείλουν μαζικά τέτοια φαινόμενα, να στηρίξουν και να συμπορευτούν με το ταξικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, που είναι η απαντοχή των εργαζομένων».

Δεύτερη δύναμη η ΔΑΣ στο ΕΚ Φθιώτιδας

Δεύτερη δύναμη, ενισχυμένη σε ψήφους και ποσοστά, αναδείχτηκε η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ), η παράταξη που στηρίζεται από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, στο 34ο εκλογικό συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας. Οι αρχαιρεσίες έγιναν στις 14 - 15 Νοέμβρη και τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: Η ΔΑΣ έλαβε 28 ψήφους (22,05%) από 21 ψήφους το 2012. Η ΠΑΣΚΕ έλαβε 72 ψήφους (56,69%) από 85 το 2012. Η ΔΑΚΕ πήρε 23 ψήφους (18,11%) από 33 το 2012.

Η ΔΑΣ επισημαίνει πως το ψηφοδέλτιό της ήταν το μόνο που σημείωσε αύξηση σε ψήφους, ενώ καταγγέλλει πως ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ επιστράτευσαν διάφορα τερτίπια για να διατηρήσουν τα ποσοστά τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ