Σάββατο 7 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ημερίδα για τη ζωή και το έργο του Aϊνστάιν

Ημερίδα για τη ζωή και το έργο του Αϊνστάιν διοργανώνουν η Τομεακή Οργάνωση ΑΕΙ - ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και η Περιφερειακή Οργάνωση ΑΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, την Τρίτη 10 Νοέμβρη, στις 5 μ.μ., στην αίθουσα Α31 του Τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), τιμώντας την επιστημονική συνεισφορά του Αϊνστάιν και την προσφορά του στους κοινωνικούς αγώνες.

Θέμα της ημερίδας είναι: «100 χρόνια από τη γενική θεωρία της σχετικότητας, 60 χρόνια από το θάνατο του Αϊνστάιν».

Στην ημερίδα θα παρουσιασθούν θεματικές εισηγήσεις:

«Μια σύντομη ιστορία της βαρύτητας», από τον Χαράλαμπο Βάρβογλη, καθηγητή του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ.

«Η Γενική Θεωρία της Σχετικότητας - Πώς άλλαξε τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο», από τον Κώστα Κόκκοτα, καθηγητή του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου του Tubingen.

«Είναι η ΓΘΣ η τελική απάντηση; Τι δεν γνωρίζουμε ακόμα για τη βαρύτητα;», από τον Γεώργιο Λαζαρίδη, ομότιμο καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ.

«Η κριτική του Einstein στη σχολή της Κοπεγχάγης», από τον Δημήτρη Σκόρδο, φυσικό, υπ. διδάκτορα του Παιδαγωγικού Τμήματος του ΕΚΠΑ.

«Albert Einstein: Το ιστορικό πλαίσιο διαμόρφωσης του επιστημονικού του έργου και η στάση του απέναντι στους κοινωνικούς αγώνες», από τον Νίκο Μπάστα, διδάκτορα Φυσικής του ΑΠΘ.

«Ο ρόλος του επιστήμονα, χθες, σήμερα, αύριο», από τον Οδυσσέα Μαάιτα, διδάκτορα Φυσικής του ΑΠΘ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ