Σάββατο 7 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
Για τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των αναπληρωτών

Απαιτώντας συνδικαλιστικά δικαιώματα για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς ίδια με εκείνα των μόνιμων, πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών καλούν τη Δευτέρα, 9 Νοέμβρη, σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας.

Τα τελευταία χρόνια, οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί αποτελούν καθεστώς στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με περισσότερους από 25.000 εκπαιδευτικούς να εργάζονται με αυτό. Οπως σημειώνεται στο ψήφισμα των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Σεφέρης», Αν. Αττικής «Σωκράτης», Λήμνου και των ΕΛΜΕ Πειραιά, Γ' ΕΛΜΕ Αθήνας, ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Φωκίδας, Α', Β', Δ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, συνιστά «επικίνδυνη και ανησυχητική εξέλιξη ο περιορισμός των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των αναπληρωτών συναδέλφων. Δεν θα δεχτούμε καμία τέτοια επιλογή». Αναφέρονται και στο παράδειγμα της προσπάθειας αποκλεισμού εκλεγμένης αναπληρώτριας από το ΔΣ του σωματείου της «Ο Αριστοτέλης» στην Α' Αθήνας, στην οποία δεν αναγνωρίζεται το δικαίωμα (όπως ισχύει για τους μόνιμους εκπαιδευτικούς) ως εκλεγμένης στο ΔΣ να συνεχίσει τη συνδικαλιστική της δράση στο σωματείο από το οποίο εκλέχτηκε, ενώ έχει τοποθετηθεί εντός της ίδιας περιφέρειας.

Ταυτόχρονα, καταγγέλλουν την απόφαση του υπουργείου να μην αναγνωρίσει σε αναπληρωτή, μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ, το χρόνο συνδικαλιστικής άδειας ως εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας, πράγμα που για κάθε εκπαιδευτικό αναπληρωτή σημαίνει την πιθανή μη επαναπρόσληψή του τον επόμενο χρόνο. «Ουσιαστικά το υπουργείο με αυτή τη στάση αποκλείει τους συνάδελφους αναπληρωτές από το να εκπροσωπούνται στις Ομοσπονδίες», σημειώνουν μεταξύ άλλων οι εκπαιδευτικοί.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ