Σάββατο 31 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ - ΕΓΧΩΡΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
Μυρίστηκαν «ψητό» στο Βόρειο Ιράκ

Το «ψητό» που έχουν μυριστεί ντόπια μονοπώλια στο Βόρειο Ιράκ αποτυπώθηκε στην ομιλία του γγ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, Γ. Τσίπρα, στην εκδήλωση «Ιρακινό Κουρδιστάν και Περιφερειακές Δυναμικές: Αλληλεπιδράσεις και προοπτικές με την Ελλάδα», η οποία διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, με την ευκαιρία της επίσκεψης στην Ελλάδα του Φ. Μουσταφά Μπακίρ, υπεύθυνου Εξωτερικών Σχέσεων της Τοπικής Κυβέρνησης της Αυτόνομης Περιφέρειας του Ιρακινού Κουρδιστάν.

Συγκεκριμένα, στην παρέμβασή του, ο Γ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις «δυνατότητες δραστηριοποίησης των ελληνικών επιχειρήσεων στο Βόρειο Ιράκ». Παρέθεσε, επίσης, ενδεικτικούς τομείς, στους οποίους «υπάρχουν ευκαιρίες και προοπτικές, δεδομένου ότι οι δύο οικονομίες μπορούν να λειτουργήσουν συμπληρωματικά». Τόνισε ότι «η συγκεκριμένη περιοχή είναι πλούσια σε κοιτάσματα πετρελαίου, ενώ λόγω της γεωγραφικής της θέσης έχει καταστεί εμπορικός κόμβος, γνωρίζοντας αξιοσημείωτη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια».

Τέλος, διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους ότι το υπουργείο Εξωτερικών και η Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων «στηρίζουν τις προσπάθειες προώθησης της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας με την Αυτόνομη Περιφέρεια του Ιρακινού Κουρδιστάν, με την Κεντρική Κυβέρνηση του Ιράκ, αλλά και με την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ