Τετάρτη 28 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Να κινήσουμε γη κι ουρανό για την απεργία!

Σε ανακοίνωση για τα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης, το ΠΑΜΕ σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «Οσο πλησιάζουμε στην παρουσίαση της "νέας αρχιτεκτονικής" του ασφαλιστικού συστήματος τόσο πιο κοφτερά θα γίνονται τα δόντια της κυβέρνησης και της μεγαλοεργοδοσίας, τόσο πιο αποκαλυπτικές θα γίνονται οι στοχεύσεις τους!

Συζητούν για νέο φόρο που θα ακουμπήσει στις πλάτες των εργαζόμενων την ίδια στιγμή που δίνουν χώρο στις ιδιωτικές ασφαλιστικές και στους μεγαλεμπόρους της Υγείας να αναπτύξουν την κερδοφορία τους. Συντάξεις-ξεροκόμματο για τους νέους ασφαλισμένους, παροχές Υγείας και Πρόνοιας για όποιον έχει και μπορεί να διαθέσει από το υστέρημά του, δουλειά μέχρι τον τάφο, απουσία στην πρόληψη αλλά και την προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο.

Για τους νυν συνταξιούχους το μέλλον θα έχει συντάξεις σε συνεχές καθεστώς πρέσας και για αυτούς που είναι στα όρια της συνταξιοδότησης ένα διαρκές άνοιγμα της ψαλίδας προς τα πάνω. Η επίθεση μας αφορά όλους! Θα σκύψουμε το κεφάλι; Θα υποταχτούμε; Το ΠΑΜΕ καλεί τα σωματεία να πάρουν την ευθύνη της απάντησης στα δικά τους χέρια.

Να κινηθεί γη και ουρανός για να μην περάσει η διάλυση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος! Να πετύχει η απεργία στις 12 Νοέμβρη! Να νεκρώσουν εργοστάσια και χώροι δουλειάς! Να μη μείνει εργάτης που δε θα μάθει τι προετοιμάζεται, που δε θα οργιστεί! Να μη μείνει νέος, γυναίκα, συνταξιούχος, φτωχός αγρότης και επαγγελματίας που δε θα βγει στο δρόμο της σύγκρουσης μαζί με τους εργαζόμενους!».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org