Τετάρτη 28 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ - ΜΙΚΡΟΙ ΕΒΕ
Με κλειστά μαγαζιά συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία

Κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ μπροστά στις 12 του Νοέμβρη

Από παλιότερη κινητοποίηση των ΕΒΕ στην Αθήνα
Από παλιότερη κινητοποίηση των ΕΒΕ στην Αθήνα
«Πέμπτη 12 Νοέμβρη 2015 κλείνουμε τα μαγαζιά μας. Ολοι στον αγώνα! Ολοι στην απεργία!». Αυτό το κάλεσμα απευθύνει σε αυτοαπασχολούμενους, επαγγελματίες, βιοτέχνες, μικρούς έμπορους και αυτοκινητιστές η ΠΑΣΕΒΕ. Τους καλεί στις 12 Νοέμβρη να μην πιάσουν δουλειά, αλλά να πάρουν μέρος στην απεργία με τις δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ και του ΠΑΜΕ.

Η ανακοίνωση της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ έχει ως εξής:

«Καμία ανοχή στην επίθεση που δεχόμαστε. Ανυποχώρητος αγώνας για την ανατροπή της πολιτικής που μας αφανίζει.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ οδηγεί την πλειοψηφία των μικρών αυτοαπασχολούμενων σε αδιέξοδο, στη φτώχεια και στη χρεοκοπία. Για να ανακάμψουν τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών.

  • Μας γδέρνουν με την αύξηση της φορολογίας, του ΦΠΑ και τον ΕΝΦΙΑ.
  • Μας κυνηγάνε ανελέητα για χρέη σε Εφορία, ΟΑΕΕ, τράπεζες.
  • Επιταχύνουν τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς.
  • Τσακίζουν συντάξεις και παροχές Υγείας - Πρόνοιας, οδηγώντας μας στη δουλειά μέχρι τον τάφο.
  • Πετσοκόβουν και τις τελευταίες κοινωνικές παροχές για σχολεία, Υγεία, προκειμένου να εξασφαλιστούν τα ματωμένα πλεονάσματα που θα αρπάξουν οι μεγάλες επιχειρήσεις.

Την ίδια ώρα που οδηγούν τη λαϊκή οικογένεια στη φτώχεια και κυνηγούν τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους, χαρίζουν χρέη και μοιράζουν μποναμάδες και προκλητικές φοροαπαλλαγές προς το μεγάλο κεφάλαιο.

Την ώρα που καταφτάνουν τα νέα υπέρογκα χαράτσια, ετοιμάζονται και έρχονται για ψήφιση μέσα στο Νοέμβρη οι νέοι νόμοι για το Ασφαλιστικό, για τα "κόκκινα" δάνεια και για τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα που προβλέπει το νέο μνημόνιο.

Ο αντιλαϊκός κατήφορος δεν έχει τέλος.

Η νέα κυβέρνηση έχει αναλάβει τη βρώμικη δουλειά που δεν τέλειωσαν οι προηγούμενοι, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι πιο σκληρές κατευθύνσεις της ΕΕ και οι απαιτήσεις των μονοπωλίων, βιομηχάνων, τραπεζιτών, εφοπλιστών, μεγαλεμπόρων. Στήριγμά της οι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, που τώρα κάνουν πως διαφωνούν, είναι όμως οι ίδιοι που ψήφισαν το μνημόνιο και πιέζουν για ακόμα ταχύτερη υλοποίηση των μέτρων.

Ολοι στο δρόμο! Υψώνουμε τείχος αντίστασης στον πόλεμο που μας κήρυξαν! Παίρνουμε αγωνιστικές αποφάσεις στα Σωματεία και τις Ομοσπονδίες! Υπερασπιζόμαστε τις δικές μας ανάγκες με τον αγώνα μας!

Δεν περιμένουμε τίποτα από τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, που κρύβουν ότι τα μέτρα έχουν χαμένους και κερδισμένους. Με τις προτάσεις τους, δίνουν πολύτιμη βοήθεια στην κυβέρνηση, ώστε να περάσουν εύκολα και χωρίς αντίσταση.

Πέμπτη 12 Νοέμβρη κλείνουμε τα μαγαζιά μας!

Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις με την ΠΑΣΕΒΕ και το ΠΑΜΕ.

Σε συμμαχία με τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες, δυναμώνουμε την πάλη για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ - μονοπωλίων, για να ανοίξει ο αναγκαίος δρόμος για συνολικότερες αλλαγές υπέρ των λαϊκών στρωμάτων.

Διεκδικούμε:

  • Κατάργηση του 26%. Οχι στην αύξηση της προκαταβολής και του ΦΠΑ.
  • Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις. Καμία μείωση κύριας και επικουρικής σύνταξης. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στον ΟΑΕΕ.
  • Οχι στις ρυθμίσεις που απελευθερώνουν επαγγέλματα προς όφελος των μονοπωλίων».

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ