Τετάρτη 28 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Πανεργατικός - παλλαϊκος συναγερμός μπροστά στις 12 Νοέμβρη

Βήμα - βήμα ξεδιπλώνεται στους τόπους δουλείας η προσπάθεια των ταξικών σωματείων να είναι μαζική, αποφασιστική και καθοριστική για τη συνέχεια η απάντηση που θα δώσουν οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα στις 12 Νοέμβρη, στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που έρχεται να σαρώσει τα πάντα για λογαριασμό του κεφαλαίου, πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενοι.

Η μάχη για την προετοιμασία της πανεργατικής - πανελλαδικής απεργίας δίνεται στους τόπους δουλειάς, όπου γίνεται προσπάθεια να οργανωθούν μαζικές γενικές συνελεύσεις, αλλά και συσκέψεις - συγκεντρώσεις.

Στόχος είναι να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι για το περιεχόμενο και το χαρακτήρα των ανατροπών που ετοιμάζονται σε Ασφαλιστικό, Εργασιακά, Φορολογικό. Να δημιουργηθούν κλίμα αγωνιστικής ανάτασης και προϋποθέσεις ώστε στις 12 Νοέμβρη να εκφραστεί με μαζική συμμετοχή στην απεργία η αγανάκτηση των εργαζομένων, η αποφασιστικότητά τους να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν πρέπει να τους λογαριάζει σαν συνεργούς στα σχέδιά της επειδή απέσπασε την πλειοψηφία στις πρόσφατες εκλογές.

Στην κατεύθυνση αυτή, συμβάλλουν και οι απεργιακοί αγώνες που ξεσπάνε σε κλάδους όπως οι ναυτεργάτες, όπου η κυβερνητική πολιτική πάει να εκφραστεί με ιδιαίτερη σφοδρότητα, αλλά και σε επιχειρήσεις, όπου η εργοδοσία πάει να κατοχυρώσει τα αντεργατικά της κεκτημένα, ώσπου αυτά να διευρυνθούν με τις ανατροπές που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Ταυτόχρονα, τις μηχανές τους ζεσταίνουν οι αγρότες στα χωριά της Θεσσαλίας και αλλού, προετοιμάζοντας τοπικές κινητοποιήσεις με πανελλαδικό συντονισμό και κλιμάκωση στα τέλη Νοέμβρη - αρχές Δεκέμβρη.

Η ΠΑΣΥ και δεκάδες αγροτικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες έχουν ήδη αποφασίσει τη συμμετοχή τους στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στις 12 Νοέμβρη, σαν έναν ακόμα σταθμό του αγώνα που δίνουν για την επιβίωσή τους οι μικροί και μεσαίοι αγρότες, αλλά και της προσπάθεια να αποκτήσει πιο δυνατά ποδάρια η κοινή δράση και η συμμαχία της εργατιάς, με τους αγρότες και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Με τον ίδιο στόχο, η ΠΑΣΕΒΕ καλεί τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ να πάρουν μέρος στα απεργιακά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ κλείνοντας τα μαγαζιά τους στις 12 Νοέμβρη, με τα ιδιαίτερα αιτήματα που προβάλλει το αντιμονοπωλιακό κίνημα των ΕΒΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ