Παρασκευή 16 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
Περισσότερο στρατό κατεβάζει ο Νετανιάχου

ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Ακόμη περισσότερο στρατοκρατούμενη πόλη θα θυμίζει από την Κυριακή η Ιερουσαλήμ, καθώς η κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, έχει δώσει εντολή για την ανάπτυξη 300 στρατιωτών και 400 ειδικών σωφρονιστικών υπαλλήλων που είναι ειδικευμένοι στην καταστολή ταραχών, στο πλαίσιο ενίσχυσης των περιπολιών της αστυνομίας στους δρόμους της πόλης.

Η επικίνδυνη όξυνση της έντασης που σημειώνεται τις τελευταίες δύο βδομάδες στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη προκαλεί έντονες αντιδράσεις σε δεκάδες λαούς, μεταξύ των οποίων και οι Αφροαμερικανοί, οι οποίοι βλέπουν στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού τη δική τους μάχη για την κατάκτηση βασικών δικαιωμάτων.

Χτες, η Αφροαμερικανίδα τραγουδίστρια Λόριν Χιλ ανάρτησε στο διαδίκτυο βίντεο με τον τίτλο «Οταν τους βλέπω, βλέπω εμάς», στο πλαίσιο εκστρατείας αλληλεγγύης από τους Αφροαμερικανούς Προς τον Παλαιστινιακό λαό.

Οι ισραηλινές προκλήσεις οδήγησαν μέχρι και τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Κίρμπι, να «ψελλίσει» χτες πως οι Ισραηλινοί χρησιμοποιούν «δυσανάλογη βία» και διαταράσσουν το καθεστώς στην Πλατεία των Τζαμιών στην Ιερουσαλήμ, για να «ανασκευάσει» τις δηλώσεις του αργότερα μέσω μηνυμάτων στο «Τουίτερ». Προηγουμένως, ο υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, είχε πει στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ ότι το τελευταίο κύμα επιθέσεων από Παλαιστίνιους σε Ισραηλινούς εκδηλώνεται «μετά τη μαζική οικοδόμηση εβραϊκών εποικισμών τα τελευταία χρόνια». Στελέχη της κυβέρνησης Νετανιάχου, όπως ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γκίλαντ Ερντάν, και ο υπουργός Αμυνας, Μοσέ Γιαλόν, κάλεσαν την κυβέρνηση Ομπάμα να καθορίσει την «επίσημη στάση των ΗΠΑ».

Στελέχη της «Χαμάς» στη Λωρίδα της Γάζας ονόμασαν τη σημερινή Παρασκευή «μέρα οργής» και απηύθυναν έκκληση για κινητοποιήσεις μετά τη μεσημεριανή προσευχή, ενώ ο ισραηλινός στρατός άρχισε εκ νέου να πυκνώνει τις δυνάμεις του στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας. Πάντως, χτες, ο Νετανιάχου δήλωσε «τελείως έτοιμος» να συναντήσει τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούτ Αμπάς.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ