Τετάρτη 14 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Μελοποίηση Χικμέτ από νέους μουσικούς

Πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις νέων συνθετών πάνω σε έξι μεγάλα ποιήματα του Ναζίμ Χικμέτ παρουσιάστηκαν τo Σάββατο στο Στέκι Πολιτισμού του 41ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Πρόκειται για έξι από τα έργα που κατατέθηκαν μετά από κάλεσμα της Πολιτιστικής Επιτροπής και της Επιτροπής Φεστιβάλ του ΚΣ της ΚΝΕ σε νέους μουσικούς να εμπνευστούν από την ποίησή του και να μελοποιήσουν έργα του Ναζίμ Χικμέτ, με αφορμή το Επιστημονικό Συνέδριο που διοργάνωσε η ΚΕ του ΚΚΕ για τον κομμουνιστή ποιητή.

Οι συνθέσεις με τη σειρά που ακούστηκαν είναι: «Αυτό είναι», του Στέφανου Χατζηαναγνώστου, «Τα τραγούδια των ανθρώπων» του Χρήστου Παπαγεωργόπουλου, «Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο» του Λουκά Αναστασόπουλου, «Δεν μας αφήνουν να τραγουδήσουμε» του Αδαμάντιου Αναστασιάδη, «Η μεγάλη ανθρωπιά», «Απαισιόδοξο», «Κυριακή» του Χρήστου Γκόντζου.

Οι συνθέσεις που παρουσιάστηκαν ήταν μια πρώτη επιλογή, αφού συνεχίζουν να κατατίθενται έργα, γι' αυτό άλλωστε αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί και μετά το Φεστιβάλ και στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org