Τετάρτη 14 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Σε ξέφρενο πάρτι κατέληξε το Μαθητικό Στέκι το Σάββατο

Ενα αφιέρωμα στον Ναζίμ Χικμέτ παρουσίασαν στη σκηνή του Μαθητικού Στεκιού, το Σάββατο, μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ιλίου. Απέδωσαν χαρακτηριστικά μελοποιημένα ποιήματα του Ν. Χικμέτ, όπως «Χιονίζει μέσα στη νύχτα», «Αν η μισή μου καρδιά», «Μικρόκοσμος», διάβασαν έργα του, μίλησαν για τη ζωή του και την πορεία του στο χώρο της τέχνης και του κινήματος. Ο Τάσος, η Ειρήνη, ο Χάρης, η Ηλέκτρα και ο Αριστοτέλης, που αποτελούν το σχήμα από το Μουσικό Σχολείο Ιλίου, ενθουσίασαν το κοινό με την προσπάθειά τους, ενώ ο τρόπος που προσέγγισαν το έργο του Ν. Χικμέτ δείχνει πώς η στρατευμένη, πραγματική τέχνη αγγίζει και τις πολύ νεότερες ηλικίες.

Στη συνέχεια, οι συναυλίες έκαναν ένα διάλειμμα στο Μαθητικό Στέκι για να δώσουν τη θέση τους... στο γέλιο. Ο κορυφαίος κωμικός Χριστόφορος Ζαραλίκος πήρε το μικρόφωνο για μια σπαρταριστή stand up comedy, που διέτρεξε από τις πολιτικές εξελίξεις και τη σάτιρα για τα κόμματα, μέχρι την εύρεση νερού στον Αρη και τις... «50 αποχρώσεις της ηπειρώτικης πίτας».

«Μπορείς τα πάντα, αλλά όχι μόνος», ήταν το σύνθημα της μπάντας του ΚΕΘΕΑ - ΣΤΡΟΦΗ, που πήρε τη σκυτάλη αμέσως μετά στη σκηνή. Ο Αστέριος, ο Θανάσης, ο Παύλος, ο Γιουσούφ, ο Χρήστος, ο Δημήτρης, ο Θέμης, η Μαρία και ο Τάσος χάρισαν πολύ ωραίες στιγμές σε όσους τους παρακολούθησαν από κοντά, σε ήχους ροκ και μπλουζ, ενώ δίπλα στα μέλη της μπάντας, που έμαθαν μουσική μέσα από το πρόγραμμα, βρέθηκε η Γιώτα Νέγκα, που τους στηρίζει στην προσπάθειά τους.


Αμέσως μετά στη σκηνή ανέβηκαν ο George Zervos και η μπάντα του, για να ξεκινήσει ένα τρελό πάρτι σε ρυθμούς ροκ εν ρολ, με τραγούδια από τη δεκαετία του '50 μέχρι τις μέρες μας. Ο Γιώργος Ζερβός, με το προσωπικό του στιλ, παρουσίασε και κομμάτια από τον προσωπικό του δίσκο που ετοιμάζεται, αλλά και γνωστά τραγούδια άλλων καλλιτεχνών και συγκροτημάτων όλων αυτών των δεκαετιών.

Ο χορός και το πάρτι συνεχίστηκαν και στο φινάλε του Μαθητικού Στεκιού με τους τρομερούς Imam Baildi. Με τις γνωστές και αγαπημένες διασκευές τους σε πασίγνωστα τραγούδια αλλά και με τα δικά τους τραγούδια, με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο, κράτησαν μελωδική συντροφιά στο μεγάλο πλήθος που είχε κατακλείσει το Μαθητικό Στέκι. «Ακρογιαλιές δειλινά» και «Αργοσβήνεις μόνη» του Τσιτσάνη ήταν διασκευές που ξεσήκωσαν τους θεατές, όλων των ηλικιών. Ο MC Yinka καθώς και η Ρένα Μόρφη ενθουσίασαν με τη φωνή τους τον κόσμο, ενώ στο κλείσιμο της συναυλίας, ευχαρίστησαν την ΚΝΕ για τη φιλοξενία και ευχήθηκαν καλή επιτυχία στους αγώνες.
Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org