Τετάρτη 14 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Το δικό τους όμορφο χώρο είχαν τα παιδιά!

Με παιδικά χαμόγελα και πολλές χαρούμενες φατσούλες γέμισε ο Παιδότοπος την Παρασκευή και το Σάββατο.

Ενα πολύβουο εργαστήρι κατασκευών στήθηκε από νωρίς και τα δύο απογεύματα, όπου τα παιδιά έφτιαξαν τα δικά τους αναμνηστικά από το Φεστιβάλ, που τα πήραν μαζί τους φεύγοντας.

Σειρά είχαν οι προσεγμένες παραστάσεις...

«Ο Καραγκιόζης Δάσκαλος» από το Θέατρο Σκιών του Θανάση Λιούνη. Εκεί ο Καραγκιόζης έμαθε στα παιδιά τι πραγματικά χρειάζεται στο σχολείο. Να είναι αγαπημένοι, αλλά και το καλύτερο μάθημα, να αμφισβητούν ό,τι μαθαίνουν και να σκέφτονται για το καθετί.

Η «Ειρήνη» του Αριστοφάνη. Μια παράσταση με την τεχνική του Μαύρου Θεάτρου από τους ΚΟΥ-ΚΛΟ, όπου τα παιδιά μαθαίνουν για τον πόλεμο που μαστίζει τους ανθρώπους και την ειρήνη που έχουν πραγματικά ανάγκη.

Ο Tristan με τα ταχυδακτυλουργικά του κόλπα «μάγεψε» τους μικρούς, αλλά και τους μεγάλους που είχαν κατακλύσει τον παιδότοπο.

«Πέτα, Λούδα!» της Ιρίνα Μπόικο. Η ιστορία μιας μικρής κάμπιας που τη λένε Λούδα και θέλει να γίνει... πεταλούδα, για να καταφέρει να πετάξει. Μια παράσταση που ξετρελαίνει τα παιδιά με ηθοποιούς, κούκλες και την τεχνική του sand art.

Ενα πανέξυπνο παιχνίδι «μάντεψε ποιος»!

Επίσης, ένα πανέξυπνο παιχνίδι «μάντεψε ποιος» σχεδιασμένο από μια ομάδα παιδαγωγών της ΚΝΕ, παίχτηκε το απόγευμα της Παρασκευή, στον Παιδότοπο του Φεστιβάλ. Στόχος του παιχνιδιού ήταν να διδάξει τα παιδιά ποιοι είναι οι πραγματικοί ήρωες, κόντρα στα πρότυπα των σούπερ ηρώων με τα οποία τα κατακλύζει το καπιταλιστικό σύστημα.

Με τη βοήθεια των συντονιστών παιδαγωγών, τα παιδιά έκαναν μαντεψιές, για να βρουν τους έξι πραγματικούς ήρωες, που οι ξύλινες φιγούρες τους ήταν στημένες στο χώρο. Οι ήρωες είναι ένα Αετόπουλο, μια ΕΠΟΝίτισσα, ένα μεταναστόπουλο από τη Συρία, ένα παιδί που αγαπά τα βιβλία και τη γνώση, ένα παιδί τυφλό και ένα παιδί που εκφράζει την αλληλεγγύη του. Η συντονίστρια παιδαγωγός συζητούσε με τα παιδιά και τους έκανε ερωτήσεις κατευθύνοντάς τα στις μαντεψιές τους και οδηγώντας τα να βρουν με τη σειρά ποιος είναι ο κάθε πραγματικός ήρωας. Μόλις τα παιδιά έβρισκαν τον ήρωα, η ξύλινη φιγούρα του τους αποκάλυπτε ένα στοιχείο. Συγκεντρώνοντας όλα τα στοιχεία μαζί, τα παιδιά στο τέλος του παιχνιδιού ανακάλυψαν έναν κρυμμένο θησαυρό, ο οποίος ήταν... μαντίλια της ΚΝΕ, που το κάθε παιδί πήρε κι από ένα ως αναμνηστικό δωράκι για τη συμμετοχή του στο παιχνίδι και στο Φεστιβάλ!


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org