Τετάρτη 14 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Ζωντάνια, παλμός και πολύ κέφι στη Μαθητική Σκηνή

Με αγαπημένα συγκροτήματα κύλησε η Παρασκευή

Η συναυλία στο Μαθητικό Στέκι την Παρασκευή «άνοιξε» με τον punk-rock ήχο των «Orbital devise», ένα συγκρότημα τριών φίλων μαθητών από τη Ν. Φιλαδέλφεια και τη Μεταμόρφωση.

Λίγο μετά οι Sober με το «σκληρό» ροκ ήχο τους έβαλαν «φωτιά» στη νεολαία που είχε συρρεύσει... Αφιέρωσαν το «Children of the Sun» «σε όλα τα παιδιά που έχουν όνειρα και πολεμούν για την εκπλήρωσή τους, στα παιδιά της ΚΝΕ». Τραγούδησαν μια διασκευή του Υμνου του ΕΑΜ. Με το τέλος του τραγουδιού δόνησε το χώρο, το σύνθημα «ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΕΠΟΝ, ΟΠΛΑ, ΔΣΕ, δόξα και τιμή στο ΚΚΕ» κι έκλεισαν τη συναυλία τους με ένα παλιό ρεμπέτικο τραγούδι που έχουν διασκευάσει οι VIC («Villagers of Ioannina City») «Τα καρακόλια», εξαιρετικά αφιερωμένο «στην "αριστερή", πλέον Ελληνική Αστυνομία, καθώς ως γνωστόν τα "αριστερά" γκλομπ δεν πονάνε»...

Στη συνέχεια, η νεολαία υποδέχτηκε τους «KollektivA». Αγαπημένο συγκρότημα, που καταπιάνεται με σκληρά και επίκαιρα θέματα και τα επενδύει με σκληρό ήχο. Παρουσίασαν ακόμα διασκευές τους σε πολιτικά τραγούδια από διάφορες χώρες που βρέθηκαν στο επίκεντρο των εξελίξεων τα τελευταία χρόνια. Ιστορικές δημιουργίες από την Ελλάδα, την Τουρκία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Ιρλανδία, αλλά και τις ΗΠΑ γίνονται ένα εκρηκτικό σύνολο τραγουδιών.


Για το τέλος της δεύτερης μέρας του Φεστιβάλ ο τραγουδοποιός Πάνος Μουζουράκης με την ιδιαίτερη φωνή, δημιούργησε ένα μεγάλο πάρτι. Ακούστηκαν κομμάτια δικά του, καθώς και πρωτότυπες έως και χιουμοριστικές διασκευές από ελληνικά και ξένα τραγούδια που τον σημάδεψαν: ροκ, swing, αλλά και αγαπημένα ελληνικά τραγούδια σε εντελώς νέες εκδοχές καθώς και κάποια από τα καινούργια τραγούδια που ετοιμάζει. Ευχαρίστησε την ΚΝΕ για την πρόσκληση που του απηύθυνε να συμμετάσχει στο Φεστιβάλ και εξέφρασε το θαυμασμό του «για όλη αυτή τη δουλειά που γίνεται τόσα χρόνια στα φεστιβάλ και που με ανιδιοτέλεια οργανώνεται από την προσωπική δουλειά των μελών της ΚΝΕ».
Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org