Σάββατο 10 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΟΛΟΥΜΠΙΑ.-- Η οικογένεια του 50χρονου Αφροαμερικανού Γουόλτερ Σκοτ, που πυροβολήθηκε θανάσιμα και πισώπλατα από λευκό αστυνομικό επειδή δε σταμάτησε σε μπλόκο της τροχαίας τον περασμένο Απρίλη, θα πάρει αποζημίωση 6.500.000 δολαρίων, όπως προέκυψε ανάμεσα σε δικηγόρους της οικογένειας και εκπροσώπους της πολιτείας της Νότιας Καρολίνα των ΗΠΑ με εξωδικαστικό συμβιβασμό. Βασικό αποδεικτικό στοιχείο για τη δολοφονία του άτυχου Αφροαμερικανού ήταν βιντεοσκόπηση του περιστατικού από κινητό τηλέφωνο περαστικού.

ΑΡΙΖΟΝΑ.-- Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν χτες το μεσημέρι, από επίθεση αγνώστων ενόπλων έξω από κοιτώνα του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, μερικές μόλις μέρες μετά το μακελειό σε πανεπιστήμιο του Ορεγκον.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Επίθεση τζιχαντιστών με όλμους σε χωριά πέριξ της ανατολικής ιρακινής επαρχίας Ντιγιάλα είχαν, χτες το μεσημέρι, ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 35 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 42.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Σύμφωνα με μελέτη ερευνητών της Ακαδημίας Ιατρικών Επιστημών του Πεκίνου, ένας στους τρεις Κινέζους θα αρχίσει να πεθαίνει πρόωρα τις επόμενες δεκαετίες από συνέπειες σχετικές με το κάπνισμα.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΤΙΡΑΝΑ.-- Η ηγεσία της Σερβίας συνεχάρη τους ποδοσφαιριστές της εθνικής ομάδας της Σερβίας για την προχτεσινοβραδινή τους νίκη επί της εθνικής ομάδας της Αλβανίας στον ποδοσφαιρικό αγώνα για τα προκριματικά του EURO 2016, που έληξε με σκορ 2-0 υπέρ των Σέρβων. Σε μία κίνηση αποκλιμάκωσης της πρόσφατης έντασης στις σερβο-αλβανικές σχέσεις, ο Αλβανός πρωθυπουργός Εντι Ράμα επέλεξε να φωτογραφηθεί με τους νικητές και να δώσει συγχαρητήρια για τη νίκη τους.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Τσάντα γεμάτη χημικά απόβλητα, αγνώστου προελεύσεως, εντοπίστηκε χτες στην πλατεία Τραφάλγκαρ του Λονδίνου, προκαλώντας την εκκένωση της περιοχής από τις αρχές σε ακτίνα λίγων μέτρων, διενεργώντας έρευνες και στον παρακείμενο ναό του Αγίου Μαρτίνου.

ΡΙΑΝΤ.-- Την οργή των ινδικών αρχών προκαλεί ο ακρωτηριασμός και σοβαρός τραυματισμός μίας Ινδής οικιακής βοηθού από το αφεντικό της στη Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος της έκοψε το δεξί χέρι από τον ώμο επειδή «τόλμησε» να ζητήσει δεδουλευμένους μισθούς, έπειτα από χρόνια σκληρής απλήρωτης εργασίας, σωματικής και ψυχικής κακοποίησης. Το ινδικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του στο Σαουδάραβα πρέσβη στο Νέο Δελχί, ενώ η είδηση ούτε που μεταδόθηκε από το κρατικό σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων.

ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ.-- Ο Αμερικανός 23χρονος πιλότος Σπένσερ Στόουν που είχε πάρει παράσημο μαζί με άλλους δύο Αμερικανούς και ένα Βρετανό πολίτη γιατί απέτρεψαν τρομοκρατική επίθεση ισλαμιστή σε τρένο στη Γαλλία πριν δύο μήνες, τραυματίστηκε το βράδυ της Πέμπτης σοβαρά, από επίθεση με μαχαίρι από δύο μέλη μιας συμμορίας σε μπαρ στην Καλιφόρνια.

ΧΑΡΑΡΕ.-- Επίσκεψη στη Ζιμπάμπουε πραγματοποίησε χτες ο πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, μετά την ομιλία του στη Νότια Αφρική ενώπιον του Παναφρικανικού Κοινοβουλίου για τη «συνεργασία των λαών και την κοινή αντιμετώπιση της φτώχειας».

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Αμερικανοί ερευνητές αποκωδικοποίησαν το αρχαιότερο ανθρώπινο γονιδίωμα της Αφρικής, ηλικίας 4.500 χρόνων, σύμφωνα με αποτελέσματα της μελέτης που δημοσιεύονται στο αμερικανικό περιοδικό «Science» και ρίχνουν φως στις μαζικές μεταναστευτικές κινήσεις από την Ευρασία προς το Κέρας της Αφρικής εδώ και 3.000 χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ