Τετάρτη 7 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νεκρός δύτης σε ιχθυοτροφείο του «Νηρέα»

Ενας από τους πιο έμπειρους δύτες που εργάζονταν στον όμιλο του «Νηρέα» με το καθεστώς του εξωτερικού συνεργάτη, ανασύρθηκε νεκρός από τη θάλασσα σε μονάδα πάχυνσης, όπου εκτελούσε εργασίες συντήρησης. Οπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων, «δεν είναι το πρώτο εργατικό "ατύχημα" στην εταιρεία καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα έχουν καταγραφεί αρκετοί τραυματισμοί συναδέλφων. Συνολικά η επίτευξη των παραγωγικών στόχων και του χαμηλότερου δυνατού κόστους μπαίνει μπροστά από τα πάντα».

Το σωματείο αναφέρει ενδεικτικά: Στις 25/8 συνέβη ναυάγιο σε σκάφος που μετέφερε τροφές, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν οι ζωές των συναδέλφων που επέβαιναν σ' αυτό. Στις 31/7 έγινε έλεγχος από την Τεχνική Επιθεώρηση μετά από καταγγελία του σωματείου, όπου καταγράφηκαν ελλείψεις και απαιτήθηκε η αποκατάστασή τους. Τραυματισμοί καταγράφηκαν επίσης σε μονάδες στην Καστέλα, στο Πυργουλάκι, στα Γιάλτρα.

Εδικά για τους δύτες, το σωματείο αναφέρει: «Εδώ και χρόνια "αποχώρησαν" όλοι οι δύτες εργαζόμενοι στην εταιρεία και εργολαβοποιήθηκαν. Με αυτόν τον τρόπο η εργοδοσία μείωσε το κόστος αφού ως εργαζόμενοι με μπλοκάκι δεν έχουν κανένα δικαίωμα, απασχολούνται με ελαστικούς όρους, πιέζονται να βγάλουν πιο πολλή δουλειά και σε τέτοιες περιπτώσεις αποποιείται η εταιρεία την ευθύνη».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ