Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΥΕΜΕΝΗ
Νέα σφαγή

ΣΑΝΑΑ.--

Η σφαγή του λαού της Υεμένης από τις βόμβες των Σαουδαράβων και των συμμάχων τους (Αράβων και Δυτικών), που έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Μάρτη, όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά κλιμακώνεται επικίνδυνα, στη φτωχότερη χώρα της Αραβικής Χερσονήσου με τη στρατηγική θέση για το διεθνές εμπόριο και τη διεθνή ναυτιλία.

Μόνο μέσα στο τελευταίο 48ωρο, πάνω από 160 άμαχοι σκοτώθηκαν από τις αεροπορικές επιδρομές των Σαουδαράβων ή πυρά πολιτοφυλακών που τους στηρίζουν, πέφτοντας και αυτοί, όπως και πάνω από 2.300 συμπατριώτες τους πριν από αυτούς, θύματα στο βωμό της γεωπολιτικής αντιπαράθεσης ανάμεσα σε Σαουδική Αραβία και Ιράν, με στόχο τον έλεγχο της περιοχής. Η μεγαλύτερη σφαγή αμάχων έγινε προχτές, στη διάρκεια ενός γαμήλιου γλεντιού στο χωριό Ουαχίτζα, κοντά στο λιμάνι αλ Μόχα της Ερυθράς Θάλασσας στη νοτιοδυτική Υεμένη, καθώς σκοτώθηκαν πάνω από 135 άνθρωποι. Αλλοι τριάντα χωρικοί (σιίτες Χούτι) είχαν σκοτωθεί λίγες ώρες νωρίτερα, σε χωριό της βόρειας Υεμένης.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν καταδίκασε χτες τις επιδρομές, ζητώντας «εντός και εκτός Υεμένης την άμεση παύση όλων των στρατιωτικών δραστηριοτήτων», αποφεύγοντας βεβαίως να κατηγορήσει το Σαουδάραβα μονάρχη Σαλμάν για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ