Τετάρτη 4 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Υπεύθυνη η κυβερνητική πολιτική

Ανακοίνωση - καταγγελία του Γραφείου Τύπου του Κόμματος

Με αφορμή το κρούσμα που εντοπίστηκε στο Κιλκίς, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ έδωσε στη δημοσιότητα την παρακάτω ανακοίνωση:

«Το κρούσμα σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας που εντοπίστηκε στη Β. Ελλάδα, δεν είναι "κεραυνός εν αιθρία". Είναι αποτέλεσμα της δράσης των πολυεθνικών παραγωγής ζωοτροφών και της κατάργησης κάθε ελέγχου στα σύνορα των εισαγόμενων ζώων και ζωοτροφών.

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες, γιατί η πολιτική της υπηρετεί την κερδοσκοπία και θυσιάζει την υγεία του λαού στο βωμό των συμφερόντων των πολυεθνικών. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση επιπρόσθετα αγνόησε προκλητικά τις προειδοποιήσεις του ΚΚΕ, που διατυπώθηκαν πρόσφατα στη Βουλή για τη λήψη μέτρων ελέγχου και παρακολούθησης του ζωικού πληθυσμού της χώρας, ενώ υποβάθμισε και τις κτηνιατρικές υπηρεσίες και διέλυσε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, δεν είναι τυχαίο.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό να εντείνει την πάλη του για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και να δημιουργήσει τις πολιτικές προϋποθέσεις που θα εξασφαλίσουν ότι η διατροφική αλυσίδα θα λειτουργεί σε όφελος της υγείας του ίδιου και όχι των μονοπωλίων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ